Zbigniew Buczkowski
Data urodzenia: 1951-03-20
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska
Stan cywilny: żona Jolanta, syn Michał

Biografia:
Aktor charakterystyczny, który przez wielu uznawany jest za najlepszy przykład "naturszczyka". W 1970 r. ukończył Technikum Mechaniczno-Elektryczne w Warszawie i przez kilka lat pracował w wyuczonym zawodzie. Do filmu trafił przez przypadek. Andrzej Kondratiuk zatrudnił go do jednej z ról w swoim filmie "Dziewczyny do wzięcia" i praca aktora tak mu się spodobała, że postanowił rozpocząć karierę artystyczną. W bardzo szybkim czasie zyskał popularność. Widzom najczęściej kojarzy z rolami cwaniaczków i kombinatorów, w które to postaci wcielał się najczęściej. Egzamin kończący szkołę aktorską zdał eksternistycznie w 1986 r.
7.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.1 2008 Graczyk (gościnnie)
6.5 2007 Graczyk (gościnnie)
3.8 2007 Graczyk (gościnnie)
4.8 2006 Graczyk (gościnnie)
5.1 2006 Graczyk (gościnnie)
4.8 2001 Graczyk (gościnnie)
6.2 1999 Graczyk (gościnnie)
6.7 1999 Graczyk (gościnnie)
4.8 1999 Graczyk (gościnnie)
5.4 1998 Graczyk (gościnnie)
6.9 1997 Graczyk (gościnnie)
7.4 1997 Graczyk (gościnnie)
6.0 1996 Graczyk (gościnnie)
7.5 1995 Graczyk (gościnnie)
6.7 1994 Graczyk (gościnnie)
5.4 1993 Graczyk (gościnnie)
5.4 1993 Graczyk (gościnnie)
6.6 1992 Graczyk (gościnnie)
7.8 1990 Graczyk (gościnnie)
7.2 1989 Graczyk (gościnnie)
6.5 1989 Graczyk (gościnnie)
6.4 1989 Graczyk (gościnnie)
7.6 1988 Graczyk (gościnnie)
8.0 1988 Graczyk (gościnnie)
6.7 1988 Graczyk (gościnnie)
7.6 1988 Graczyk (gościnnie)
6.5 1988 Graczyk (gościnnie)
7.6 1988 Graczyk (gościnnie)
7.6 1988 Graczyk (gościnnie)
7.1 1987 Graczyk (gościnnie)
7.6 1987 Graczyk (gościnnie)
6.0 1987 Graczyk (gościnnie)
8.5 1987 Graczyk (gościnnie)
6.3 1987 Graczyk (gościnnie)
6.7 1986 Graczyk (gościnnie)
6.6 1986 Graczyk (gościnnie)
7.1 1986 Graczyk (gościnnie)
6.8 1985 Graczyk (gościnnie)
6.0 1985 Graczyk (gościnnie)
7.9 1984 Graczyk (gościnnie)
6.8 1984 Graczyk (gościnnie)
6.5 1984 Graczyk (gościnnie)
7.4 1984 Graczyk (gościnnie)
5.9 1983 Graczyk (gościnnie)
7.1 1983 Graczyk (gościnnie)
8.3 1983 Graczyk (gościnnie)
7.4 1982 Graczyk (gościnnie)
8.3 1982 Graczyk (gościnnie)
6.7 1982 Graczyk (gościnnie)
7.0 1982 Graczyk (gościnnie)
7.9 1982 Graczyk (gościnnie)
6.6 1982 Graczyk (gościnnie)
6.2 1982 Graczyk (gościnnie)
3.9 1981 Graczyk (gościnnie)
5.1 1981 Graczyk (gościnnie)
7.4 1981 Graczyk (gościnnie)
6.5 1981 Graczyk (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Graczyk (gościnnie)
8.0
Sherlock Holmes i Doktor Watson
Sherlock Holmes and Doctor Watson
1980 Graczyk (gościnnie)
6.3 1979 Graczyk (gościnnie)
7.3 1979 Graczyk (gościnnie)
7.3 1979 Graczyk (gościnnie)
7.6 1979 Graczyk (gościnnie)
6.2 1978 Graczyk (gościnnie)
6.8 1978 Graczyk (gościnnie)
6.8 1977 Graczyk (gościnnie)
7.1 1976 Graczyk (gościnnie)
7.8 1976 Graczyk (gościnnie)
5.0 1974 Graczyk (gościnnie)
7.4 1973 Graczyk (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Zbigniew Buczkowski filmy Zbigniew Buczkowski najlepsze filmy Zbigniew Buczkowski zdjęcia Zbigniew Buczkowski galeria Zbigniew Buczkowski biografia Zbigniew Buczkowski nominacje Zbigniew Buczkowski nagrody i wyróżnienia Zbigniew Buczkowski filmografia Zbigniew Buczkowski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.