Witold Skaruch
Data urodzenia: 1930-01-11
Miejsce urodzenia: 2010-02-17
Stan cywilny: Ciechanów, Polska

Biografia:
Aktor charakterystyczny o sporym dorobku filmowym. Wydział Aktorski PWST w Warszawie ukończył w 1953 roku. Zadebiutował w tym samym roku rolą Pigwy w spektaklu "Sen nocy letniej" Szekspira w reżyserii wielkiego polskiego aktora - Jana Kreczmara. Obecnie na emeryturze. Od początku związany z teatrami Warszawy: Polskim, Dramatycznym, Narodowym, Na Woli. Jest też reżyserem wielu przedstawień stołecznych, a także pozawarszawskich (Teatr Śląski w Katowicach, Teatr im. Osterwy w Lublinie). Widzowie pamiętają go m. in. z "Czterech pancernych i psa", "Pieczonych gołąbków", "Kaprysów Łazarza", czy "Pogranicza w ogniu". Jego filmografia jest zresztą bardzo bogata. Pojawiał się także w spektaklach teatru tv.
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.6 2009 Profesor Sorbony
3.8 2009 Profesor Sorbony
7.1 2008 Ojciec Tomasza (gościnnie)
6.3 2008 Profesor Sorbony
5.0 2005 Profesor Sorbony
7.9 2004 Profesor Sorbony
6.2 1999 Profesor Sorbony
5.1
Królowa złodziei
Marion du faouet - chef de volerus
1997 Profesor Sorbony
7.5 1995 Profesor Sorbony
6.7
Nowe przygody Arsena Lupin
Nouveaux Exploits d'Arsene Lupin, Les
1993 Profesor Sorbony
6.5 1991 Profesor Sorbony
6.3 1991 Profesor Sorbony
6.0 1990 Profesor Sorbony
7.8 1989 Profesor Sorbony
7.5 1988 Profesor Sorbony
8.0 1988 Profesor Sorbony
6.5 1988 Profesor Sorbony
7.6 1988 Profesor Sorbony
6.9 1987 Profesor Sorbony
6.9 1986 Profesor Sorbony
7.0 1986 Profesor Sorbony
6.0 1985 Profesor Sorbony
7.1 1984 Profesor Sorbony
5.9 1983 Profesor Sorbony
8.3 1983 Tadeusz, członek Stowarzyszenia "Grunwald" (gościnnie)
6.9 1983 Profesor Sorbony
6.3 1982 Profesor Sorbony
7.9 1980 Profesor Sorbony
7.4 1980 Profesor Sorbony
6.4 1979 Profesor Sorbony
7.3 1979 Profesor Sorbony
7.3 1979 Profesor Sorbony
5.2 1979 Profesor Sorbony
7.4 1977 Profesor Sorbony
7.6 1976 Profesor Sorbony
7.7 1971 Profesor Sorbony
6.2 1970 Profesor Sorbony
7.5 1968 Profesor Sorbony
6.7 1968 Profesor Sorbony
7.5 1966 Profesor Sorbony
6.8 1964 Profesor Sorbony
6.5 1964 Profesor Sorbony
7.0 1964 Profesor Sorbony
6.4 1964 Profesor Sorbony
7.2 1964 Profesor Sorbony
7.8 1962 Profesor Sorbony
5.7 1961 Profesor Sorbony
8.3 1959 Profesor Sorbony
8.2 1958 Profesor Sorbony
6.7 1955 Profesor Sorbony

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Witold Skaruch filmy Witold Skaruch najlepsze filmy Witold Skaruch zdjęcia Witold Skaruch galeria Witold Skaruch biografia Witold Skaruch nominacje Witold Skaruch nagrody i wyróżnienia Witold Skaruch filmografia Witold Skaruch aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.