Witold Dederko
Data urodzenia: 1906-03-26
Miejsce urodzenia: 1988-09-10
Stan cywilny: Siedlce, Rosja (obecnie Polska)

Biografia:
Fotoreporter, fotograf, aktor niezawodowy, pedagog. Od 1926 roku pracownik Polskiej Agencji Telegraficznej. W roku 1935 kierownik labolatorium Kodaka w Warszawie. Wykładowca fotografii w PWSFiT w Łodzi. Autor 12 książek o wszystkich dziedzinach fotografii.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.6 1988 Żebrak przed kościołem
6.3 1987 Starzec
7.9 1982 Staruszek (gościnnie)(niewymieniony w czołówce)
6.6 1982 Lubis
6.8 1978 Sąsiad Leśniewskich
7.5 1978 "Dziadek", pacjent w szpitalu
6.2 1976 Kioskarz (gościnnie)
5.5 1975 Obłąkana kobieta
7.3 1975 Stary farbiarz (nie występuje w czołówce)
7.7 1974 Stary farbiarz
6.2 1974 Gospodarz Anny w Międzylesiu (gościnnie)(niewymieniony w czołówce)
7.1 1974 Ignacy Tumanek
6.9 1972 (niewymieniony w czołówce)
6.3 1970 Staruszek(gościnnie)
7.4 1969 Taksówkarz
6.7 1969 Sąsiad odlewający od Włodków mleko
6.8 1967 Zientara, pracownik PGR-u

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Witold Dederko filmy Witold Dederko najlepsze filmy Witold Dederko zdjęcia Witold Dederko galeria Witold Dederko biografia Witold Dederko nominacje Witold Dederko nagrody i wyróżnienia Witold Dederko filmografia Witold Dederko aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.