William Baldwin
Data urodzenia: 1963-02-21
Miejsce urodzenia: Massapequa, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: żona Chynna Phillips (od 09.09.1995), 3 dzieci: Jamison Leon (ur. 27.02.2000), Brooke Michelle (ur. 06.12.2004), syn Vance Alexander (ur. 23.10.2001)

Biografia:
Brat aktorów: Aleca, Stephena i Daniela Baldwinów i dwie siostry Elizabeth i Jane.Ukończył wydział nauk politycznych State University of New York w Binghamton. Zanim został aktorem pracował jako model,a zarobione pieniądze przeznaczył na kursy aktorskie.Debiutował w antywojennym dramacie Olivera Stone'a "Born on the Fourth of July" (1989).Sława przyszła w 1993 r., wraz z występem w filmie Philipa Noyce'a "Sliver".William ze swoją żoną ma córkę Jamison Leon(ur.2000r.) i syna Vance Alexander(ur.2001r.).
7.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 William van der Woodsen (gościnnie)
0.0 2010 William van der Woodsen (gościnnie)
7.7
Plotkara
Gossip Girl
2007 William van der Woodsen (gościnnie)
7.5
Seks, kasa i kłopoty
Dirty Sexy Money
2007 William van der Woodsen (gościnnie)
0.0 2006 William van der Woodsen (gościnnie)
0.0 2005 William van der Woodsen (gościnnie)
6.7
Mokra robota
Curdled
1996 William van der Woodsen (gościnnie)
5.8
Czysta gra
Fair Game
1995 William van der Woodsen (gościnnie)
6.3 1993 William van der Woodsen (gościnnie)
7.4
Ognisty podmuch
Backdraft
1991 William van der Woodsen (gościnnie)
7.3
Wydział wewnętrzny
Internal Affairs
1990 William van der Woodsen (gościnnie)
7.3
Linia życia
Flatliners
1990 William van der Woodsen (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

William Baldwin filmy William Baldwin najlepsze filmy William Baldwin zdjęcia William Baldwin galeria William Baldwin biografia William Baldwin nominacje William Baldwin nagrody i wyróżnienia William Baldwin filmografia William Baldwin aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.