William Atherton
Data urodzenia: 1947-07-30
Miejsce urodzenia: Orange, Connecticut, USA
Stan cywilny: żona Bobbi Goldin (od 08.12.1980)

Biografia:
William Atherton urodził się 30 lipca 1947r. w Orange, w stanie Connecticut. Jest znakomitym aktorem charakterystycznym. Studiował w prestiżowej Pasadena Playhouse company i przy Carnegie Tech, gdy zadebiutował w filmie "The New Centurions"(1972) Richarda Fleischera. Potem pojawił się w dramacie "Klasa 1944"(1973) Paula Bogarta, "Sugarland Express"(1974) Stevena Spilberga jako mąż głównej bohaterki, "Hindenburg"(1975) Roberta Wise'a, "The Day of the Locust"(1975) Johna Schlesingera, "Szukając pana Goodbara"(1977) Richarda Brooksa,. Zagrał fantastyczną rolę Waltera Pecka w komedii "Ghost Busters"(1984) Ivana Reitmana. Wystąpił w roli dziennikarza telewizyjnego Richarda Thornburga w filmie "Szklana pułapka"(1988) Johna McTiernani'egi jego sequelu "Szklana pułapka 2"(1990) Renny'ego Harlina.
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Dr Barr (gościnnie)
0.0 2011 Dr Barr (gościnnie)
6.4 2010 Dr Barr (gościnnie)
7.7 2009 Dr Ari Weiss (gościnnie)
8.1 2007 Dr Barr (gościnnie)
7.4
Wzór
Numb3rs
2005 Dr Barr (gościnnie)
7.5
Zagubieni
Lost
2004 Dyrektor Reynolds (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Dr Barr (gościnnie)
6.6
Nie zapomnisz mnie
Gone But Not Forgotten
2004 Dr Barr (gościnnie)
7.5 2002 Bob Gminski (gościnnie)
8.2
Niesamowite opowieści
Night Visions
2001 Dr Barr (gościnnie)
6.5
Kruk 3: Zbawienie
Crow: Salvation, The
2000 Dr Barr (gościnnie)
9.5 1999 Dr Barr (gościnnie)
7.1
Gangster
Hoodlum
1997 Dr Barr (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Dr Barr (gościnnie)
6.0
Poza prawem
Frank and Jesse
1995 Dr Barr (gościnnie)
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Dr Barr (gościnnie)
7.0
Oskar
Oscar
1991 Dr Barr (gościnnie)
7.6
Szklana pułapka 2
Die Hard 2
1990 Dr Barr (gościnnie)
6.0 1990 Dr Barr (gościnnie)
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Dr Barr (gościnnie)
7.7
Szklana pułapka
Die Hard
1988 Dr Barr (gościnnie)
6.4 1985 Dr Barr (gościnnie)
7.7
Strefa mroku
Twilight Zone, The
1985 Dr Barr (gościnnie)
6.9
Napisała: Morderstwo
Murder, She Wrote
1984 Dr Barr (gościnnie)
8.0 1978 Dr Barr (gościnnie)
7.1
Sugarland Express
Sugarland Express, The
1974 Dr Barr (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

William Atherton filmy William Atherton najlepsze filmy William Atherton zdjęcia William Atherton galeria William Atherton biografia William Atherton nominacje William Atherton nagrody i wyróżnienia William Atherton filmografia William Atherton aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.