Will Smith
Data urodzenia: 1968-09-25
Miejsce urodzenia: Filadelfia, Pensylwania, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty 1. Sheree Smith (09.05.1992 - 10.12.1995, rozwód), syn Willard Christopher (ur. 11.11.1992); 2. Jada Pinkett Smith (od 31.12.1997), syn Jaden Christopher Syre (ur. 08.07.1998) i córka Willow Camille Reign (ur. 31.10.2000)

Biografia:
Charyzmatyczna gwiazda rapu, oraz aktor telewizyjny i filmowy, który zadebiutował w serialu telewizyjnym "Książę z przedmieścia", grając miłego dzieciaka z Filadelfii, przystosowującego się do stylu życia mieszkańców bogatego miasteczka. Smith stał się znaną postacią programów telewizyjnych dla młodzieży. Zadebiutował w dramacie o nastoletnich uciekinierach "Where The Day Takes You" (1992), zaś jego kolejnym filmem było "Made in America", gdzie zagrał drugoplanową rolę u boku Whoopi Goldberg i Teda Dansona. W filmowej wersji "Six Degrees of Separation" (1993) Johna Guare zagrał młodego homoseksualistę i więźnia, który wkupuje się w łaski zamożnej pary, udając przyjaciela ich dzieci. Smith otrzymał za tę rolę bardzo pochlebne recenzje. Następnie, wraz z gwiazdą seriali komediowych Martinem Lawrencem zagrał w "Bad Boys" (1995), komedii reżyserowanej przez Dona Simpsona i Jerry'ego Bruckheimera. Następny film z jego udziałem to "The Thin Line Between Love and Hate" Lawrence'a, potem zaś Smith wystąpił z Harrym Cornickiem jako oficer, próbujący uratować Stany Zjednoczone przed inwazją obcych w "Dniu Niepodległości" (1996). Spektakularny sukces odniósł w przebojowym i inteligentnym filmie o służbach specjalnych, kontrolujących pobyt kosmitów na ziemi - "Faceci w czerni".
8.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2013 Agent J
7.1
3D Faceci w czerni 3
Men in Black III
2012 Agent J
3.0 2010 Agent J
6.7
Zapętleni
In the Loop
2009 Agent J
8.6 2005 Agent J
7.6 2003 Agent J
7.9 2001 Agent J
8.7 2001 Agent J
7.4
Nazywał się Bagger Vance
Legend of Bagger Vance, The
2000 Agent J
0.0 2000 Agent J
6.2
Bardzo dziki Zachód
Wild Wild West
1999 Agent J
7.8
11 godzinny pokaz
11 O'Clock Show, The
1998 Agent J
8.1 1996 Agent J
7.6 1995 Agent J
6.0 1993 Agent J
7.4
Szósty stopień oddalenia
Six Degrees of Separation
1993 Agent J
8.3 1992 Agent J
7.3 1991 Agent J
7.6
Bajer z Bel-Air
Fresh Prince of Bel-Air, The
1990 Agent J

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Will Smith filmy Will Smith najlepsze filmy Will Smith zdjęcia Will Smith galeria Will Smith biografia Will Smith nominacje Will Smith nagrody i wyróżnienia Will Smith filmografia Will Smith aktor Will Smith scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.