Wiesława Kwaśniewska
Data urodzenia: 1933-06-16
Miejsce urodzenia: Łódź, Polska

Biografia:
Aktorka filmowa i teatralna. W teatrze zadebiutowała 28 listopada 1959 roku rolą służącej w sztuce "Dziewczęta z fotografii" z repertuaru Teatru Rozmaitości w Warszawie. Pracowała w teatrach łódzkich (1949-52) oraz warszawskich: Klasycznym (1959-71) oraz Rozmaitości (1971-88). W filmie po raz pierwszy pojawiła się w epizodycznej rólce w "Warszawskiej premierze"(1950).
7.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.1 1983 Krasińska
6.7 1978 Krasińska
7.1 1976 Wizembergowa
7.3 1974 Greta Wiszniewska
7.5 1973 Góralka
6.9 1972 Młynarzowa(niewymieniony w czołówce)
6.4 1970 Sąsiadka Wilczewskiego w miasteczku rozmawiająca z gospodynią Wałaszkową(niewymieniony w czołówce)
7.4 1969 Greta Wiszniewska
7.5 1969 Plutonowy Ewa Frąckiewicz
7.0 1964 Fruzia
8.0 1964 Zośka
5.2 1963 (nie występuje w czołówce)
7.0 1963 Córka hotelarki
7.7 1963 Kobieta na postoju taksówek(niewymieniony w czołówce)
7.8 1962 Fotoreporterka w samolocie
4.7 1961 Ludka

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Wiesława Kwaśniewska filmy Wiesława Kwaśniewska najlepsze filmy Wiesława Kwaśniewska zdjęcia Wiesława Kwaśniewska galeria Wiesława Kwaśniewska biografia Wiesława Kwaśniewska nominacje Wiesława Kwaśniewska nagrody i wyróżnienia Wiesława Kwaśniewska filmografia Wiesława Kwaśniewska aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.