Virginia Madsen
Data urodzenia: 1961-09-11
Miejsce urodzenia: Chicago, Illinois, USA
Stan cywilny: mąż Danny Huston (02.09.1989 - 1992, rozwód)

Biografia:
W latach 80-tych była zaliczana do najbardziej obiecujących młodych gwiazd Hollywood. Utalentowana, atrakcyjna. W roku 1986 uznana została za najpiękniejszą aktorkę. Prywatnie siostra aktora Michaela Madsena. Jej matka Elaine Madsen również jest aktorką. Ojciec Cal Madsen zajmuje się lotnictwem. Jej przyrodnimi siostrami są aktorki - Cher, Pat Delaney, Anjelica Huston. Ukończyła New Trier High School w Illinois, Ted Liss Acting Studio w Chicago i Harand Camp Adult Theater Seminar w Elkhart Lake.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Krista Walker (gościnnie)
0.0 2011 Krista Walker (gościnnie)
6.3 2010 Krista Walker (gościnnie)
7.3 2010 Krista Walker (gościnnie)
6.9 2010 Krista Walker (gościnnie)
6.7
Udręczeni
Haunting in Connecticut, The
2009 Krista Walker (gościnnie)
7.4 2006 Krista Walker (gościnnie)
7.2 2005 Krista Walker (gościnnie)
7.0 2003 Krista Walker (gościnnie)
7.5 2002 T.K. Jensen (gościnnie)
7.3 2002 Krista Walker (gościnnie)
7.0 1999 Krista Walker (gościnnie)
1.0 1998 Krista Walker (gościnnie)
7.3
Jezioro marzeń
Dawson's Creek
1998 Krista Walker (gościnnie)
7.7
Zaklinacz deszczu
Rainmaker, The
1997 Krista Walker (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Krista Walker (gościnnie)
6.7
Armia Boga
Prophecy, The
1995 Krista Walker (gościnnie)
7.6 1995 Krista Walker (gościnnie)
7.5
Ziemia 2
Earth 2
1994 Krista Walker (gościnnie)
6.8 1993 Krista Walker (gościnnie)
8.3 1992 Krista Walker (gościnnie)
6.4
Życie na gorąco
Hot Spot, The
1990 Krista Walker (gościnnie)
6.4
Pan North
Mr. North
1988 Krista Walker (gościnnie)
10.0 1987 Krista Walker (gościnnie)
6.8
Mussolini: Historia nieznana
Mussolini: The Untold Story
1985 Krista Walker (gościnnie)
7.5 1985 Krista Walker (gościnnie)
7.1
Diuna
Dune
1984 Krista Walker (gościnnie)
6.9
Autostopowicz
Hitchhiker, The
1983 Krista Walker (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Virginia Madsen filmy Virginia Madsen najlepsze filmy Virginia Madsen zdjęcia Virginia Madsen galeria Virginia Madsen biografia Virginia Madsen nominacje Virginia Madsen nagrody i wyróżnienia Virginia Madsen filmografia Virginia Madsen aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.