Vincent Ward
Data urodzenia: 1956-02-16
Miejsce urodzenia: Greytown, Nowa Zelandia

Biografia:
Urodzony w Nowej Zelandii reżyser i scenarzysta. Studiował w Szkole Sztuk Plastycznych w Christchurch. W 1984 roku zadebiutował niecodziennym obrazem "Vigil", który stał się pierwszym nowozelandzkim filmem walczącym o Złotą Palmę w Cannes. Jego kolejnym filmem, był "The Navigator: A Mediaeval Odyssey", któremu Ward poświecił cztery lata życia. Wysiłek jednak się opłacił, gdyż "The Navigator" otrzymał nominację do Złotej Palmy w Cannes oraz sześć Nagród Australijskiego Instytutu Filmowego, w tym dla najlepszego filmu oraz reżysera. Szerokiej publiczności znany jest dzięki nagrodzonemu Oscarem filmowi "Między piekłem a niebem".
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
7.8
Między piekłem a niebem (1998)
What Dreams May Come
7.5
Mapa ludzkiego serca (1993)
Map of the Human Heart

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2010 Hollis (gościnnie)
0.0 2009 Hollis (gościnnie)
7.4
Czysta krew
True Blood
2008 Hollis (gościnnie)
7.1
Nieustraszony
Knight Rider
2008 Hollis (gościnnie)
6.0 2008 Hollis (gościnnie)
7.5
Wszyscy nienawidzą Chrisa
Everybody Hates Chris
2005 Hollis (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Ochroniarz (gościnnie)
7.8
Agenci NCIS
Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service
2003 Hollis (gościnnie)
7.3 2002 Marshall Abrams (gościnnie)
8.5
Prawo ulicy
The Wire
2002 Ochroniarz Butchiego (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Space (gościnnie) (niewymieniony w czołówce)
7.8
Zostawić Las Vegas
Leaving Las Vegas
1995 Hollis (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Vincent Ward filmy Vincent Ward najlepsze filmy Vincent Ward zdjęcia Vincent Ward galeria Vincent Ward biografia Vincent Ward nominacje Vincent Ward nagrody i wyróżnienia Vincent Ward filmografia Vincent Ward aktor Vincent Ward reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.