Treat Williams
Data urodzenia: 1951-12-01
Miejsce urodzenia: Rowayton, Connecticut, USA
Stan cywilny: żona Pam Van Sant (od 1988), 2 dzieci: syn Gill (ur. 1992) i córka Elinor (ur. 1998)

Biografia:
Zanim trafił do filmu występował w teatrze, m.in. w broadwayowskich musicalach "Grease" i "Over Here" u boku Johna Travolty. Jego ulubionym filmem jest "Hair" (1979) Milosa Formana, w którym zagrał przywódcę hippisów, Bergera i za rolę był nominowany do nagrody Złotego Globu. Dzięki tej postaci filmowej stał się bardzo poszukiwanym aktorem. Zagrał m.in. w filmach: "1941"
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Becker
6.5 2012 Becker
7.1 2011 Becker
7.2
Odrobina nieba
Little Bit of Heaven, A
2011 Becker
6.9 2011 Becker
6.7
Skowyt
Howl
2010 Becker
7.9
Białe kołnierzyki
White Collar
2009 Sam Phelps (gościnnie)
9.0 2007 Becker
7.8
Bracia i siostry
Brothers & Sisters
2006 Becker
7.9 2002 Becker
8.8 2001 Becker
7.4
Głębia oceanu
Deep End of the Ocean, The
1999 Becker
6.2
Podróż do wnętrza Ziemi
Journey to the Center of the Earth
1999 Becker
8.7 1999 Becker
5.7
Śmiertelny rejs
Deep Rising
1998 Becker
7.1
Zdrada
Devil's Own, The
1997 Becker
6.7
Nieugięci
Mulholland Falls
1996 Becker
7.0
Nocna zmiana
Late Shift, The
1996 Becker
7.6
Rzeczy, które robisz w Denver będąc martwym
Things to Do in Denver when You're Dead
1995 Becker
7.8 1992 Becker
7.9
Wojny narkotykowe - Camarena
Drug Wars: The Camarena Story
1990 Becker
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Becker
8.0
Tylko dla panów
Men's Club, The
1986 Becker
6.6
Gładkie słówka
Smooth Talk
1985 Becker
8.2
Dawno temu w Ameryce
Once Upon a Time in America
1984 Becker
9.3 1982 Becker
7.2 1979 Becker
8.0 1979 Becker
4.0 1976 Becker

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Treat Williams filmy Treat Williams najlepsze filmy Treat Williams zdjęcia Treat Williams galeria Treat Williams biografia Treat Williams nominacje Treat Williams nagrody i wyróżnienia Treat Williams filmografia Treat Williams aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.