Tony Shalhoub
Data urodzenia: 1953-10-09
Miejsce urodzenia: Green Bay, Wisconsin, USA
Stan cywilny: żona Brooke Adams (od 1992)

Biografia:
Tony Shalhoub to popularny aktor specjalizujący się głównie w rolach drugoplanowych. Po ukończeniu college w Maine oraz studiów aktorskich, Tony zaczął pracować w teatrze. Początkowo występował w stanie Massachusetts, ale po kilku latach przeniósł się do Nowego Yorku, by tam poszukać szczęścia. Następnie Tony próbował dostać się do telewizji i kina. Pierwszą większą rolę dostał w filmie "Alone in the Neon Jungle" w roku 1988. Jednak już wcześniej, w 1986 roku, zagrał krótki epizod w serialu The Equalizer oraz parę innych małych ról w kilku filmach. Po pewnym czasie zaczął grać w wielu filmach, a jego rolę drugoplanowe zawsze dodawały każdemu obrazowi uroku. Zagrał między innymi w takich filmach jak "Faceci w czerni" [część 1 i 2], "Trzynaście Duchów", "Galaxy Quest", "Spy Kids" [ część 1 i 2], "Barwy Kampanii", "Gattaca" i wielu innych. Tony gra również w serialach, z tym że jego role są już tu głównie pierwszoplanowe. Wszyscy pamiętamy go z doskonałego serialu "Skrzydła", w którym jako taksówkarz zabawiał widzów przez niemal 6 lat.
8.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
4.8 2013
0.0 2010 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
5.2
Skąd wiesz?
How Do You Know
2010 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
2.7 2009 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
6.0
Głupek o poranku
Free Radio
2008 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
7.5 2002 Adrian Monk
6.0
Trzynaście duchów
Thir13en Ghosts
2001 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
6.9 2001 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
7.9
Zakręcony
Stark Raving Mad
1999 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
6.8
Adwokat
Civil Action, A
1998 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
7.0
Życie mniej zwyczajne
Life Less Ordinary, A
1997 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
7.7 1997 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
7.5 1997 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
8.0 1995 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
6.5 1994 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
6.8 1993 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
7.8
Z Archiwum X
The X Files
1993 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
7.3
Skrzydła
Wings
1990 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
4.5 1988 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)
6.4 1985 Dr Chester Ray Banton (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Tony Shalhoub filmy Tony Shalhoub najlepsze filmy Tony Shalhoub zdjęcia Tony Shalhoub galeria Tony Shalhoub biografia Tony Shalhoub nominacje Tony Shalhoub nagrody i wyróżnienia Tony Shalhoub filmografia Tony Shalhoub aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.