Tobin Bell
Data urodzenia: 1942-08-07
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: żona, 2 dzieci

Biografia:
Urodzony w Nowym Jorku, absolwent Uniwersytetu w Bostonie wyrobił sobie stopień mistrza w edukacji pro-ekologicznej na Collegu w stanie Montclair. Bell poszedł w ślady swojej matki, brytyjskiej aktorki Eileen Bell. Studiował on w Nowym Jorku m.in. z Lee Strasberg, Ellen Burstyn i Estelle Parsons, jak również ze sławnym aktorem teatru Sanfordem Meisnerem. Bell swoją karierę zaczął w Nowym Jorku: Na Festiwalu Shakespeare, Teatrze Publicznym, Teatrze Zespołu i Dramatu. Do telewizji Bell trafił najpierw jako bezimienny aktor, do momentu, w którym wejścia do kin roli Pana Układanki w filmie "Piła". Poprzednimi jego rolami były m.in. w filmie: "Unabomber", serialach: "Equalizer", "Kroniki Seinfelda", "Nikita", "Ostry dyżur". Pomimo iż jego życiową rolą okazała się rola w "Pile", to i tak głównie znany był z jego kontynuacji - 2 i 3 części. Hobby Bella są to gitary, zdjęcia przygodowe i wspinaczki po górach. W dniu dzisiejszym jest on żonaty i ma 2 dzieci, z którymi dzieli się domami w Nowym Jorku i Los Angeles.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2010 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
0.0 2010 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
5.7
Piła 3D
Saw 3D
2010 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
6.7 2009 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.6
Punkt krytyczny
Kill Point, The
2007 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.5
Objawienia
Revelations
2005 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.8
Obrońca
Guardian, The
2001 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.6 2001 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.2
Czwarte piętro
4th Floor, The
1999 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
9.1 1999 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
8.0
Ryzykowna Gra
Harsh Realm
1999 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
9.0 1999 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
8.3
Rodzina Soprano
The Sopranos
1999 Major Zwingli (gościnnie)
8.4
Mściciel
Vengeance Unlimited
1998 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.3
Czarodziejki
Charmed
1998 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.9
Gwiezdne wrota
Stargate SG-1
1997 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.4
Nikita
Femme Nikita, La
1997 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.7
Kameleon
Pretender, The
1996 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.0
Szybcy i martwi
Quick and the Dead, The
1995 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
8.6
Morderstwo
Murder One
1995 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
6.9
Szpital Dobrej Nadziei
Chicago Hope
1994 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.3
Firma
Firm, The
1993 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
6.5
Pełnia zła
Malice
1993 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.4
Na linii ognia
In the Line of Fire
1993 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.6 1993 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.8
Z Archiwum X
The X Files
1993 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
10.0 1992 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
6.2
Jedwabne pończoszki
Silk Stalkings
1991 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.4 1990 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.6 1989 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.9
Mississippi w ogniu
Mississippi Burning
1988 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.3
Gliniarz i prokurator
Jake and the Fatman
1987 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
6.4 1985 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)
7.6
Werdykt
Verdict, The
1982 Ashman / Darryl Weaver (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Tobin Bell filmy Tobin Bell najlepsze filmy Tobin Bell zdjęcia Tobin Bell galeria Tobin Bell biografia Tobin Bell nominacje Tobin Bell nagrody i wyróżnienia Tobin Bell filmografia Tobin Bell aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.