Thomas Brodie-Sangster
Data urodzenia: 1990-05-16
Miejsce urodzenia: Londyn, Anglia, Wielka Brytania

Biografia:
Zadebiutował w filmie telewizyjnym zrealizowanym dla BBC „The Adventures of Station Jim”, gdzie wystapił obok Prunelli Scales, George’a Cole‘a i Franka Finleya. Kolejny jego film to „Bobbie's Girl”, w którym występowali także Jonathan Silverman, Bernadette Peters oraz Rachel Ward. Zaraz po ukończeniu zdjęć do tego filmu wyjechał do Vancouver, by zagrać główną rolę w „The Miracle of the Cards”. Pojawił się też w nagrodzonej Emmy i BAFTA adaptacji opowiadania Clive’a Kinga – „Stig of the Dump”, a następnie w „Daddy,” gdzie miał okazję grać u boku Klausa Marii Branduera. Ta rola dała mu potem nagrodę dla najlepszego młodego aktora w serialu na festiwalu filmowym w Monte Carlo w roku 2003. „To właśnie miłość” była pierwszą wielką produkcją międzynarodową, w której zagrał Thomas. Wcielił się tam w syna Liama Neesona i otrzymał nominację do nagrody Satellite za najlepszą rolę drugoplanową. Dla potrzeb tej roli musiał nauczyć się grać na perkusji i (co było ponoć najtrudniejsze) po raz pierwszy pocałować dziewczynę. Thomas gra aktualnie w serialu BBC „Featherboy” a na dużym ekranie można go oglądać u boku Emmy Thompson w filmie Kirka Jonesa „Niania”.
8.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Tim Latimer (gościnnie)
0.0 2011 Tim Latimer (gościnnie)
8.9
Gra o tron
Game of Thrones
2011 Jojen Reed
6.8
Jaśniejsza od gwiazd
Bright Star
2009 Tim Latimer (gościnnie)
7.2 2009 Tim Latimer (gościnnie)
0.0 2009 Tim Latimer (gościnnie)
7.9
Fineasz i Ferb
Phineas and Ferb
2007 Tim Latimer (gościnnie)
6.8 2007 Tim Latimer (gościnnie)
8.1
Doktor Who
Doctor Who
2005 Tim Latimer (gościnnie)
0.0 2002 Tim Latimer (gościnnie)
7.6
Komandosi
Ultimate Force
2002 Tim Latimer (gościnnie)
6.0 1988 Tim Latimer (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Thomas Brodie-Sangster filmy Thomas Brodie-Sangster najlepsze filmy Thomas Brodie-Sangster zdjęcia Thomas Brodie-Sangster galeria Thomas Brodie-Sangster biografia Thomas Brodie-Sangster nominacje Thomas Brodie-Sangster nagrody i wyróżnienia Thomas Brodie-Sangster filmografia Thomas Brodie-Sangster aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.