Tadeusz Borowski
Data urodzenia: 1941-07-09
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska

Biografia:
W 1963 roku ukończył PWST w Warszawie. Laureat nagrody na Festiwalu Polskich Sztuk Współczesnych we Wrocławiu za rolę Mefista w "Pasji doktora Fausta". W latach 70-tych zdobył dużą popularność, dzięki głównym rolom dramacie "Kardiogram" [1971] i serialu "Dyrektorzy" [1975]. Z innych tytułów w jego bogatym dorobku warto wymienić - filmy: "Zapamiętaj imię swoje" [1974], "Jarosław Dąrowski" [1975] i "Jeśli się odnajdziemy" [1982] oraz seriale: "Znaki szczególne" [1976], "Tajemnice Enigmy" [1979] i "Rycerze i rabusie" [1984]. Ostatnio wcielił się w postać dyrektora banku w tele-noweli "Klan" .
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.9 2012 Prof. Stanisław Mich (gościnnie)
6.3 2010 Lekarz na froncie
6.8 2007 Lekarz na froncie
5.6 2007 Lekarz na froncie
6.3 2005 Lekarz na froncie
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Lekarz na froncie
6.0 2004 Lekarz na froncie
5.6 2004 Lekarz na froncie
7.5
Kaczor Dodgers
Duck Dodgers
2003 Lekarz na froncie
5.7 2002 Lekarz na froncie
7.4 2002 Lekarz na froncie
7.3
Co nowego u Scooby'ego?
What's New Scooby-Doo?
2002 Lekarz na froncie
5.8 2002 Lekarz na froncie
7.8 2002 Lekarz na froncie
7.1
Dawno temu w trawie
Bug's Life, A
1998 Lekarz na froncie
7.1 1998 Lekarz na froncie
6.3
Atomówki
Powerpuff Girls, The
1998 Lekarz na froncie
5.1
Królowa złodziei
Marion du faouet - chef de volerus
1997 Lekarz na froncie
7.0 1996 Lekarz na froncie
5.2 1995 Lekarz na froncie
7.6 1995 Lekarz na froncie
7.3
Nowe przygody Madeline
New Adventures of Madeline, The
1995 Lekarz na froncie
7.7
Dragon Ball Z: Atak Smoka
Dragon Ball Z 13: Ryûken bakuhatsu!! Gokû ga yaraneba dare ga yaru
1995 (polski dubbing)
6.7 1993 Lekarz na froncie
6.5 1991 Lekarz na froncie
6.8 1991 Lekarz na froncie
7.3
Dzielny Agent Kaczor
Darkwing Duck
1991 Lekarz na froncie
7.7
Drużyna RR
Chip 'n Dale Rescue Rangers
1989 Lekarz na froncie
7.3 1989 Lekarz na froncie
7.7
Kacze opowieści
DuckTales
1987 Lekarz na froncie
6.9 1986 Lekarz na froncie
6.8 1985 Lekarz na froncie
6.7 1985 Lekarz na froncie
7.1
Łebski Harry
Heathcliff & the Catillac Cats
1984 Lekarz na froncie
7.5 1984 Lekarz na froncie
7.6 1982 Lekarz na froncie
6.8 1982 Lekarz na froncie
7.8 1982 Lekarz na froncie
7.8
Dom
1980 Lekarz na froncie
7.4 1980 Lekarz na froncie
6.3 1977 Lekarz na froncie
7.5 1976 Lekarz na froncie
5.5 1975 Lekarz na froncie
6.7 1975 Lekarz na froncie
6.0 1974 Lekarz na froncie
6.5 1972 Lekarz na froncie
5.8 1972 Lekarz na froncie
6.2 1971 Lekarz na froncie
7.5
Flintstonowie
Flintstones, The
1960 Lekarz na froncie

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Tadeusz Borowski filmy Tadeusz Borowski najlepsze filmy Tadeusz Borowski zdjęcia Tadeusz Borowski galeria Tadeusz Borowski biografia Tadeusz Borowski nominacje Tadeusz Borowski nagrody i wyróżnienia Tadeusz Borowski filmografia Tadeusz Borowski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.