Steven Bauer
Data urodzenia: 1956-12-02
Miejsce urodzenia: Hawana, Kuba
Stan cywilny: trzykrotnie żonaty: 1. Melanie Griffith (08.09.1981 - 1987, rozwód), syn Alexander (ur. 1985); 2. Ingrid Anderson (1989 - 1991, rozwód), syn Dylan (ur. 1990); 3. Christiana (od 27.06.1992, rozwód)

Biografia:
1960 roku wraz z rodziną wyjechał do USA na Florydę. Chodził do szkoły Miami-Dade Community College i tam zetknął się z aktorstwem. Przeniósł się na uniwersytet w Miami i zaczął swoją karierę. Na ekranie zaczął występować pod koniec lat siedemdziesiątych, ale zwrócił na siebie uwagę dopiero w 1983 r., dzięki udziałowi w "Człowieku z blizną" Briana De Palmy . Pomimo, że wróżono Bauerowi dużą karierę , nie udało mu się odnieść większego sukcesu. W liczącej ponad 50 tytułów filmografii aktora, można znaleźć zaledwie kilka tytułów godnych uwagi ["Running Scared " [1986] Hyamsa, "Bestaia wojny" [1988] Reynolda, "Mój brat Kain" [1992] De Pamy, "Lęk wysokości" [1996] Fledera i "Traffic" [2000] Soderbergha]. Reszta to niskobudżetowe produkcje przeznaczone na rynek video oraz mało ambitne filmy telewizyjne.
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2011 Don Eladio (gościnnie)
3.8 2011 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2011 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2011 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2011 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2011 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2011 Don Eladio (gościnnie)
0.0
513
2011 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2011 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2011 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2011 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2010 Don Eladio (gościnnie)
1.5 2010 Don Eladio (gościnnie)
2.0 2010 Don Eladio (gościnnie)
3.3 2010 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2010 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2010 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2010 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2010 Don Eladio (gościnnie)
10.0 2009 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2009 Don Eladio (gościnnie)
7.2 2009 Don Eladio (gościnnie)
0.0 2008 Don Eladio (gościnnie)
8.8 2008 Don Eladio (gościnnie)
7.9
Tożsamość szpiega
Burn Notice
2007 Don Eladio (gościnnie)
8.2 2006 Don Eladio (gościnnie)
8.0
Dowody zbrodni
Cold Case
2003 Don Eladio (gościnnie)
7.7
Ściśle tajne
UC: Undercover
2001 Don Eladio (gościnnie)
7.3
Łowcy skarbów
Relic Hunter
1999 Don Eladio (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Don Eladio (gościnnie)
6.0 1998 Don Eladio (gościnnie)
6.2
Zaćmienie
Blackout, The
1997 Don Eladio (gościnnie)
7.9
Lęk pierwotny
Primal Fear
1996 Don Eladio (gościnnie)
5.9
Smak ryzyka
Wild Side, The
1995 Don Eladio (gościnnie)
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Don Eladio (gościnnie)
6.9
Język smoka
Snapdragon
1993 Don Eladio (gościnnie)
6.9 1992 Don Eladio (gościnnie)
7.9
Wojny narkotykowe - Camarena
Drug Wars: The Camarena Story
1990 Don Eladio (gościnnie)
7.1
Mistrz deskorolki
Gleaming the Cube
1989 Don Eladio (gościnnie)
5.0 1988 Don Eladio (gościnnie)
7.8 1987 Don Eladio (gościnnie)
8.1 1985 Don Eladio (gościnnie)
6.8
Świadek mimo woli
Body Double
1984 Don Eladio (gościnnie)
7.1
Posterunek przy Hill Street
Hill Street Blues
1981 Don Eladio (gościnnie)
7.2
Stąd do wieczności
From Here to Eternity
1980 Don Eladio (gościnnie)
10.0 1977 Don Eladio (gościnnie)
6.8 1974 Don Eladio (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Steven Bauer filmy Steven Bauer najlepsze filmy Steven Bauer zdjęcia Steven Bauer galeria Steven Bauer biografia Steven Bauer nominacje Steven Bauer nagrody i wyróżnienia Steven Bauer filmografia Steven Bauer aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.