Stana Katic
Data urodzenia: 1978-04-26
Miejsce urodzenia: Hamilton, Kanada

Biografia:
Stana Katic jest kanadyjską aktorką, znaną głównie z roli detektyw Kate Beckett w amerykańskim serialu, produkowanym dla stacji ABC, pt.: "Castle". Stana Jacqueline Katic przyszła na świat 26 kwietnia 1976 roku w Hamilton, w Kanadzie. Jej rodzice byli emigrantami z byłej Jugosławii - konkretnie z terenów dzisiejszej Chorwacji. Aktorka ma jeszcze piątkę rodzeństwa: czworo braci i siostrę. W 1996 roku Stana ukończyła West Aurora High School i zaczęła studiować aktorstwo w Chicago's Goodman School of Drama. W 1999 roku po raz pierwszy pojawiła się na wielkim ekranie jako Annie w "Acid Freaks". Cztery lata później zagrała Angelę w "Shut-Eye". W roku 2004 pojawiła się natomiast gościnnie na planie pięciu seriali: "The Handler", "Alias", "L.A.Dragnet", "The Shield" oraz "JAG". Do roku 2008 gościła zarówno na małym, jak i większym ekranie - nie odnosząc jednak większych sukcesów. Latami przełomowymi były dla Katic rok 2008 i 2009, kiedy otrzymała rolę Corrine Veneau w kolejnej części przygód o Jamesie Bondzie, pt.: "Quantum of Solace" oraz rolę detektyw Kate Beckett w serialu "Castle".
8.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Hana Gitelman (gościnnie)
9.5 2011 Hana Gitelman (gościnnie)
0.0 2011 Hana Gitelman (gościnnie)
7.7 2009 Detektyw Kate Beckett / Vera Mulqueen
9.0 2008 Hana Gitelman (gościnnie)
7.3
Herosi
Heroes
2006 Hana Gitelman (gościnnie)
8.1
Jednostka
Unit, The
2006 Hana Gitelman (gościnnie)
7.8
Tajniacy
Handler, The
2003 Hana Gitelman (gościnnie)
7.3 2002 Rita Sullivan (gościnnie)
8.2
Świat gliniarzy
Shield, The
2002 Hana Gitelman (gościnnie)
7.6 2001 Hana Gitelman (gościnnie)
6.8 1998 Hana Gitelman (gościnnie)
7.0 1995 Hana Gitelman (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Stana Katic filmy Stana Katic najlepsze filmy Stana Katic zdjęcia Stana Katic galeria Stana Katic biografia Stana Katic nominacje Stana Katic nagrody i wyróżnienia Stana Katic filmografia Stana Katic aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.