Skye McCole Bartusiak
Data urodzenia: 1992-09-28
Miejsce urodzenia: Houston, Teksas, USA

Biografia:
Skye McCole Bartusiak urodziła się 28 września 1992 roku w Houston, w Texasie. Jej rodzice to Donald Bartusiak i Helen McCole. Skye kiedy miała dwa latka zaczęła pracować jako dziecięca modelka. A dwa lata później miała za sobą pierwszy występ przed kamerami. Pokazała się ona w mini serialu "Sztorm stulecia", który powstał w oparciu o powieść Stephen'a King'a. Jej matka, Helen, uczy aktorstwa. Zachęcała ona Skye do pracy. Jednak największy rozgłos dała jej rola w "Patriocie" gdzie wcieliła się w córeczkę samego Mel'a Gibson'a! W 2001 roku Skye wcieliła się w postać młodej Normy Jean (Marylin Monroe) w mini serialu telewizyjnym "Blondynka". Następnie zagrała córkę Michael'a Douglasa w thrillerze "Nikomu ani słowa". To było dla niej naprawdę nie lada wyzwanie! Skye miała szansę pokazać swój ogromny talent i potencjał aktorski występując w romantycznym dramacie "Miłość nadchodzi powoli". Grała tam jedną z głównych ról. Film ten był produkowany na potrzeby bardzo popularnej stacji telewizyjnej Hallmark. Dzięki temu twarz Skye zna cały świat. Potem młoda dziewczyna zagrała w obrazie "The Vest", który również stał się wielkim hitem. Następnie Skye zagrała Helen Keller w obrazie "The Miracle Worker". Wystąpiła u boku samej Hilary Swank. McCole miała również okazję wystąpić parę razy na Broadywayu. Obecnie Skye mieszka w Houston, w Texasie razem z rodzicami, starszym bratem Stephenem Dylanem Bartusiakiem oraz z psem Pippą. Jej ulubionym zajęciem jest spędzanie czasu z przyjaciółmi. Poza tym Skye uwielbia śpiewać, ćwiczyć, jeździć konno i uczyć się gry na gitarze.
7.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Mary Carroll (gościnnie)
7.5 2009 Mary Carroll (gościnnie)
8.2
Dr House
House M.D.
2004 Mary Carroll (gościnnie)
7.5
Zagubieni
Lost
2004 Młoda Kate (głos) (gościnnie) (niewymieniony w czołówce)
8.7 2002 Mary Carroll (gościnnie)
6.7
Afera naszyjnikowa
Affair of the Necklace, The
2001 Mary Carroll (gościnnie)
6.5
Blondynka
Blonde
2001 Mary Carroll (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Susan Lester (gościnnie)
7.7
Wbrew regułom
Cider House Rules, The
1999 Mary Carroll (gościnnie)
7.8
Sztorm stulecia
Storm of the Century
1999 Mary Carroll (gościnnie)
7.0 1999 Mary Carroll (gościnnie)
6.9
Potyczki Amy
Judging Amy
1999 Mary Carroll (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Mary Carroll (gościnnie)
7.0 1995 Mary Carroll (gościnnie)
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Mary Carroll (gościnnie)
6.8 1993 Mary Carroll (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Skye McCole Bartusiak filmy Skye McCole Bartusiak najlepsze filmy Skye McCole Bartusiak zdjęcia Skye McCole Bartusiak galeria Skye McCole Bartusiak biografia Skye McCole Bartusiak nominacje Skye McCole Bartusiak nagrody i wyróżnienia Skye McCole Bartusiak filmografia Skye McCole Bartusiak aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.