Sean Patrick Flanery
Data urodzenia: 1965-10-11
Miejsce urodzenia: Lake Charles, Luizjana, USA

Biografia:
Wychowal się w Houston, w Teksasie. Przez dziewczynę, w której byl zakochany zaczął studiować aktorstwo na University of Saint Thomas w Houston. Miłość skończyła się, jednak zamiłowanie do aktorstwa pozostało. Przeprowadził się do Los Angeles. Po 8 miesiącach grania w reklamówkach i Mickey Mouse Club zaczął dostawać poważniejsze propozycje. Popularność przyniósł mu [wyprodukowany przez George Lucasa] serial "Młody Indiana Jones" [92-93], gdzie wcielił się w tytułowego bohatera. Rolę tę powtórzył jeszcze w serii pojedyńczych filmów tv, które kręcone były w latach 1994-95. Na dużym ekranie odniósł sukces, dzięki świetnej kreacji w "Zagadce Powdera" [95]. Następnie zagrał m.in.: w "Edenie" [97], "Girl" [98], "Simply Irresistible " [99] i "D-Tox" [02].
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Duży gość (gościnnie)
0.0 2010 Duży gość (gościnnie)
5.7
Piła 3D
Saw 3D
2010 Duży gość (gościnnie)
10.0 2010 Duży gość (gościnnie)
6.0 2010 Duży gość (gościnnie)
8.5 2009 Duży gość (gościnnie)
6.7
Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych
Boondock Saints II: All Saints Day, The
2009 Duży gość (gościnnie)
8.8 2009 Duży gość (gościnnie)
8.0 2006 Duży gość (gościnnie)
8.0
Zabójcze umysły
Criminal Minds
2005 Duży gość (gościnnie)
7.4
Wzór
Numb3rs
2005 Duży gość (gościnnie)
6.5
Mistrzowie horroru
Masters of Horror
2005 Duży gość (gościnnie)
7.8
Martwa strefa
Dead Zone, The
2002 Duży gość (gościnnie)
8.0 2002 Duży gość (gościnnie)
7.9
Łowcy diamentów
Diamond Hunters, The
2001 Duży gość (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Duży gość (gościnnie)
6.6 1999 Duży gość (gościnnie)
8.0
Święci z Bostonu
Boondock Saints, The
1999 Duży gość (gościnnie)
8.2 1999 Duży gość (gościnnie)
7.3
Czarodziejki
Charmed
1998 Duży gość (gościnnie)
7.7
Pokerowa zagrywka
Suicide Kings
1997 Duży gość (gościnnie)
7.9
Gwiezdne wrota
Stargate SG-1
1997 Duży gość (gościnnie)
6.0
Poza prawem
Frank and Jesse
1995 Duży gość (gościnnie)
7.6 1995 Duży gość (gościnnie)
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Duży gość (gościnnie)
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Duży gość (gościnnie)
7.2
Kroniki młodego Indiany Jonesa
Young Indiana Jones Chronicles, The
1992 Duży gość (gościnnie)
4.6
Żar młodości
Young and the Restless, The
1973 Duży gość (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Sean Patrick Flanery filmy Sean Patrick Flanery najlepsze filmy Sean Patrick Flanery zdjęcia Sean Patrick Flanery galeria Sean Patrick Flanery biografia Sean Patrick Flanery nominacje Sean Patrick Flanery nagrody i wyróżnienia Sean Patrick Flanery filmografia Sean Patrick Flanery aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.