Sean Astin
Data urodzenia: 1971-02-25
Miejsce urodzenia: Santa Monica, Kalifornia, USA
Stan cywilny: żona Christine Astin (od 11.07.1992), 3 córki: Alexandra (ur. 27.11.1996), Elizabeth (ur. 06.08.2002) i Isabella (22.07.2005)

Biografia:
Sean Astin urodził się 25 lutego 1971 roku w Santa Monica. Skończył Crossroad High School for the Arts. Zadebiutował w wieku 8 lat w filmie telewizyjnym "Please Don't Hit Me Mom". Wystąpił tam razem ze swoją matką, Patty Duke. Jego ojciec, John Astin, jest również aktorem, dzięki czemu Sean od najmłodszych lat miał bardzo dobry kontakt z filmem. Za rolę w filmie "Low Life" został nagrodzony na Fort Lauderdale Film Festival. Otrzymał również dwukrotnie nagrodę Youth in Film/ Young Artist Award - raz za rolę w "Postrzeleńcach", drugi raz za "Staying Together". Oprócz grania w filmach, Astin zajmuje się też reżyserowaniem. W 1995 jego film "Kangaroo Court" był nominowany przez Amerykańską Akademię Filmową jako najlepszy film krótkometrażowy. Astin ma tytuł naukowy na UCLA (Historia/ Amerykańska Literatura i Kultura). Jego żona Christine jest producentką. Ma córkę Alexandre Louise.
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
7.4
100 dobrych uczynków (1999)
100 Deeds for Eddie McDowd

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Paul Buchanan (gościnnie)
0.0 2011 Paul Buchanan (gościnnie)
0.0 2011 Paul Buchanan (gościnnie)
0.0 2011 Paul Buchanan (gościnnie)
8.3 2010 Paul Buchanan (gościnnie)
7.5 2009 Paul Buchanan (gościnnie)
6.5
Agent specjalny Oso
Special Agent Oso
2008 Paul Buchanan (gościnnie)
6.8
Mistrzowie science-fiction
Masters of Science Fiction
2007 Paul Buchanan (gościnnie)
8.2
Rezydencja surykatek
Meerkat Manor
2005 Paul Buchanan (gościnnie)
7.9 2003 Paul Buchanan (gościnnie)
7.5 2002 Paul Buchanan (gościnnie)
8.0 2002 Paul Buchanan (gościnnie)
0.0
Ostatni producent
Last Producer, The
2000 Paul Buchanan (gościnnie)
8.1 2000 Paul Buchanan (gościnnie)
6.6
Zakładniczka
Teresa's Tattoo
1994 Paul Buchanan (gościnnie)
8.3 1992 Paul Buchanan (gościnnie)
7.2
Wojna państwa Rose
War of the Roses, The
1989 Paul Buchanan (gościnnie)
7.8
Biografie
Biography
1987 Paul Buchanan (gościnnie)
7.6
Goonies
Goonies, The
1985 Paul Buchanan (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Sean Astin filmy Sean Astin najlepsze filmy Sean Astin zdjęcia Sean Astin galeria Sean Astin biografia Sean Astin nominacje Sean Astin nagrody i wyróżnienia Sean Astin filmografia Sean Astin aktor Sean Astin reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.