Scott Foley
Data urodzenia: 1972-07-15
Miejsce urodzenia: Kansas City, Kansas, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Jennifer Garner (19.10.2000 - 30.03.2003, rozwód); 2. Marika Dominczyk (od 05.06.2007)

Biografia:
Scott Foley urodził się w Kansas City w 1972 r. Jego dzieciństwo składało się z licznych przeprowadzek, spowodowanych pracą jego ojca. W ten sposób Scott mieszkał m.in. 3 lata w Sydney czy 4,5 roku w Tokyo (dzięki czemu mówi biegle po japońsku). Kiedy miał 15 lat zmarła jego matka, co pogorszyło też jego kontakt z ojcem. Chodził do szkoły średniej w St. Louis (Missouri), a po jej ukończeniu kupił bilet w jedną stronę do Los Angeles. Do lata 1997 r. podejmował się wszelkich prac. Pracował m.in. w firmach ubezpieczeniowych czy w restauracjach ledwo wiążąc koniec z końcem. Równocześnie uczęszczał jednak na lekcje aktorstwa i chodził na najprzeróżniejsze przesłuchania. Popularność przyniosła mu dopiero rola Noela Crane'a w serialu "Felicity". Na jego planie poznał tez swoją żonę Jennifer Garner.
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
8.1
Jednostka (2006)
Unit, The

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.6 2009 Hank Wiggen (gościnnie)
5.1
Ostatni templariusz
Last Templar, The
2009 Hank Wiggen (gościnnie)
7.4
Czysta krew
True Blood
2008 Patrick Devins (gościnnie)
8.1
Jednostka
Unit, The
2006 Hank Wiggen (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Henry Burton (gościnnie)
8.2
Dr House
House M.D.
2004 Hank Wiggen (gościnnie)
7.9 2004 Hank Wiggen (gościnnie)
5.0 2003 Hank Wiggen (gościnnie)
6.0 2002 Hank Wiggen (gościnnie)
7.6 2001 Sean Kelly (gościnnie)
5.9
Krzyk 3
Scream 3
2000 Hank Wiggen (gościnnie)
7.6
Zoe i przyjaciele
Zoe, Duncan, Jack & Jane
1999 Hank Wiggen (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Hank Wiggen (gościnnie)
7.3
Jezioro marzeń
Dawson's Creek
1998 Hank Wiggen (gościnnie)
7.7 1998 Hank Wiggen (gościnnie)
7.6
Słodka dolina
Sweet Valley High
1994 Hank Wiggen (gościnnie)
7.3
Krok za krokiem
Step by Step
1991 Hank Wiggen (gościnnie)
0.0

0 Hank Wiggen (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Scott Foley filmy Scott Foley najlepsze filmy Scott Foley zdjęcia Scott Foley galeria Scott Foley biografia Scott Foley nominacje Scott Foley nagrody i wyróżnienia Scott Foley filmografia Scott Foley aktor Scott Foley reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.