Sara Paxton
Data urodzenia: 1988-04-25
Miejsce urodzenia: Los Angeles, Kalifornia, USA

Biografia:
Urodziła się w 1988 roku w słonecznej Kalifornii. Zajmuje się zarówno aktorstwem jak i muzyką. Znana jest z roli w serialu „Darcy’s Wild Life” oraz z filmów „Sleepover” i „Aquamarine”. Jest jedynaczką i dorastała w San Fernando Valley. Gdy była mała zaczęła występować w reklamach. Jej pierwszą rolą filmową był epizod w „Klamca, kłamca” (1997). Później pojawiała się w różnych podrzędnych filmach telewizyjnych i gościnnie grała w serialach takich jak: „Passions” czy „Lizzie McGuire”.  Większą rolę dostała w „Sleepover” (2004) – a następnie główną w serialu młodzieżowym „Darcy's Wild Life”. Gdy serial „Summerland” został wycofany z telewizji – zaczęła pracę nad filmem „Aquamarine” – gdzie zagrała tytułową syrenkę. Po dobrych recenzjach posypało się wiele propozycji filmowych. Ten występ był przełomowym w jej karierze.  Sara zajmuje się też śpiewem. W 2004 nagrała piosenkę "Take A Walk" na ścieżkę dźwiękową do „Darcy’s Wild Life” - a w 2006, "Connected" do „Aquamarine” . W 2006 została wydana jej debiutancka płyta „The Ups and Downs” – którą promuje singiel „Here We Go Again”.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
0.0 2012 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
0.0 2011 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
10.0 2011 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
0.0 2011 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
4.0
Noc rekinów 3D
Shark Night 3D
2011 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
10.0
Sylwester w Nowym Jorku
New Year's Eve
2011 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
0.0 2011 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
6.8
Ostatni dom po lewej
Last House on the Left, The
2009 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
6.0 2009 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
7.2 2009 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
7.0
Czarodzieje z Waverly Place
Wizards of Waverly Place
2007 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
7.8 2004 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
6.2
Darcy: Życie na farmie
Darcy's Wild Life
2004 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
10.0 2004 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
7.3 2002 Lana Walker (gościnnie)
7.4 2001 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
7.6
Zwariowany świat Malcolma
Malcolm in the Middle
2000 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
7.5
Akcja!
Action
1999 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
8.4 1999 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
7.7
Will i Grace
Will & Grace
1998 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
7.5
Paragraf 187
One Eight Seven
1997 Jody Bradley (2002) (gościnnie)
7.1
Kłamca, kłamca
Liar Liar
1997 Jody Bradley (2002) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Sara Paxton filmy Sara Paxton najlepsze filmy Sara Paxton zdjęcia Sara Paxton galeria Sara Paxton biografia Sara Paxton nominacje Sara Paxton nagrody i wyróżnienia Sara Paxton filmografia Sara Paxton aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.