Sam Robards
Data urodzenia: 1961-12-16
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Suzy Amis (1986 - 1994, rozwód), syn Jasper (ur. 1990); 2. Sidsel Jensen (od 08.11.1997), 2 synów: Calvin (ur. 1999) i Sebastian (ur. 2001)

Biografia:
Sam Prideaux Robards (ur. 16.12.1961) jest amerykańskim aktorem. Robards urodził się w Nowym Jorku, jako syn aktorów Jasona Robardsa i Lauren Bacall. Karierę aktorską zaczynał w 1980 roku od sztuki wystawianej na tzw. off-Broadway'u pt. "Album". Na ekranach zdebiutował w filmie Paula Mazursky'iego w 1982 roku pt. "Burza". Trzy lata później ożenił się z aktorką Suzy Amis. Para rozwiodła się jednak w 1993 roku, choć mają wspólnie syna Jaspera. W 1997 Sam ponownie się ożenił. Jego wybranką jest modelka Sidsel Jensen, z którą ma dwóch synów. W 1988 roku wystąpił u boku swojego ojca w filmie "Jasne światła, wielkie miasto". To była ich jedyna współpraca na planie filmowym. Z kolei w 1993 roku zagrał z matką w filmie Roberta Altmana "Prêt-à-Porter". Robards wcielił się w postać Harolda Rossa, pierwszego redaktora "The New Yorker" w filmie "Pani Parker i Krąg Jej Przyjaciół". W jego filmografii obecne są także takie tytuły jak "American Beauty", "A.I. Sztuczna inteligencja". W 2002 roku był nominowany do nagrody Tony dla Najlepszego Aktora za rolę w sztuce "The Man Who Had All the Luck". Robards znany jest także z telewizji. Wystąpił w takich serialach jak "'Spin City", "Prezydencki poker", "Prawo i porządek" i "Seks w wielkim mieście". Obecnie występuje w serialu "Gossip Girl".
6.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
5.0 2009 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
6.9
Nowszy model
Rebound, The
2009 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
8.0
Żona idealna
The Good Wife
2009 Jarvis Bowes (gościnnie)
7.7
Plotkara
Gossip Girl
2007 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
8.9 2004 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
7.3 2002 Mitchell Collett (gościnnie)
7.4
Prawo i porządek: Zbrodniczy zamiar
Law & Order: Criminal Intent
2001 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
6.1 2000 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
7.7 1999 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
7.6
Prezydencki poker
West Wing, The
1999 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
9.0 1998 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
7.6
Seks w wielkim mieście
Sex and the City
1998 Tom Reymi (gościnnie)
7.2
Piękne dziewczyny
Beautiful Girls
1996 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
8.1
Po tamtej stronie
Outer Limits, The
1995 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
7.4
Pani Parker i krąg jej przyjaciół
Mrs. Parker and the Vicious Circle
1994 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
9.5 1988 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)
6.8
Burza
Tempest
1982 Howie 'Kapitan' Archibald (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Sam Robards filmy Sam Robards najlepsze filmy Sam Robards zdjęcia Sam Robards galeria Sam Robards biografia Sam Robards nominacje Sam Robards nagrody i wyróżnienia Sam Robards filmografia Sam Robards aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.