Sam Neill
Data urodzenia: 1947-09-14
Miejsce urodzenia: Omagh, Irlandia Północna, Wielka Brytania
Stan cywilny: żona Noriko Watanabe (od 02.09.1989), córka Elena (ur. 10.01.1990)

Biografia:
Sam urodził się w ielkiej Brytanii, ale wychował w Nowej Zelandii. Sławę zdobył na początu lat 80 w filmie "Omen 3" jako Damien. Po zagraniu tej roli stał się znany nie tylko na ojczystym kontynencie, ale również w Europie i USA. Największą popularność zdobył na początku lat 90 w filmach "Polowanie na Czerwony Październik" i "Parku Jurajskim".
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Malloy (głos) (gościnnie)
6.7 2012 Malloy (głos) (gościnnie)
6.3 2011 Malloy (głos) (gościnnie)
4.0
Ice
2011 Malloy (głos) (gościnnie)
10.0 2010 Malloy (głos) (gościnnie)
6.9 2010 Malloy (głos) (gościnnie)
6.1
Daybreakers - Świt
Daybreakers
2009 Malloy (głos) (gościnnie)
6.3 2009 Malloy (głos) (gościnnie)
7.9
Droga żelazna
Iron Road
2008 Malloy (głos) (gościnnie)
7.9
Dynastia Tudorów
The Tudors
2007 Kardynał Thomas Wolsey
7.0
Trójkąt
Triangle, The
2005 Malloy (głos) (gościnnie)
6.6
Zagadkowe opowieści
Two Twisted
2005 Malloy (głos) (gościnnie)
7.0
Na koniec świata
To the Ends of the Earth
2005 Malloy (głos) (gościnnie)
6.9
Park Jurajski 3
Jurassic Park III
2001 Malloy (głos) (gościnnie)
8.3
Wszechświat
Space
2001 Malloy (głos) (gościnnie)
6.7
Świat na talerzu
Dish, The
2000 Malloy (głos) (gościnnie)
7.4
Człowiek przyszłości
Bicentennial Man
1999 Malloy (głos) (gościnnie)
6.5
Słodycz zemsty
Revengers' Comedies, The
1998 Malloy (głos) (gościnnie)
7.4
Ukryty wymiar
Event Horizon
1997 Malloy (głos) (gościnnie)
7.4
W paszczy szaleństwa
In the Mouth of Madness
1995 Malloy (głos) (gościnnie)
0.0 1995 Malloy (głos) (gościnnie)
6.4
Księga dżungli
Jungle Book, The
1994 Malloy (głos) (gościnnie)
6.2
Syreny
Sirens
1994 Malloy (głos) (gościnnie)
7.9
Fortepian
Piano, The
1993 Malloy (głos) (gościnnie)
6.3
Wspomnienia niewidzialnego człowieka
Memoirs of an Invisible Man
1992 Malloy (głos) (gościnnie)
7.8
Polowanie na Czerwony Październik
Hunt for Red October, The
1990 Malloy (głos) (gościnnie)
6.9
Martwa cisza
Dead Calm
1989 Malloy (głos) (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 Malloy (głos) (gościnnie)
5.0
Ameryka
Amerika
1987 Malloy (głos) (gościnnie)
7.0
Obfitość
Plenty
1985 Malloy (głos) (gościnnie)
7.7
Kain i Abel
Kane & Abel
1985 Malloy (głos) (gościnnie)
8.5 1983 Malloy (głos) (gościnnie)
6.6
Z dalekiego kraju
From a Far Country
1981 Malloy (głos) (gościnnie)
6.5
Omen III: Ostatnie starcie
Final Conflict, The
1981 Malloy (głos) (gościnnie)
7.7
Opętanie
Possession
1981 Malloy (głos) (gościnnie)
7.0 1976 Malloy (głos) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Sam Neill filmy Sam Neill najlepsze filmy Sam Neill zdjęcia Sam Neill galeria Sam Neill biografia Sam Neill nominacje Sam Neill nagrody i wyróżnienia Sam Neill filmografia Sam Neill aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.