Robert Davi
Data urodzenia: 1951-06-26
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: trzykrotnie żonaty: 1. Jan Borenstein (14.02.1971 - 02.07.1980, rozwód); 2. Jeri McBride (29.11.1980 - 01.01.1990, rozwód), syn; 2. Christine Bolster (od 19.08.1990), 4 dzieci

Biografia:
Urodzony w Astorii w stanie Nowego Jorku od dzieciństwa lubił muzykę poważną. Uczył się śpiewu i jako 19-latek występował w Lyric Opera Company na Long Island. Będąc uczniem college'u brał udział w przedstawieniach dramatycznych, m.in. w sztukach Williama Szekspira. Miał zostać śpiewakiem operowym, ale ostatecznie wybrał studia aktorskie, podczas których zagrał w ponad czterystu przedstawieniach. W 1977r. zadebiutował na małym ekranie u boku Franka Sinatry w filmie ?"Contact On Cherry Street". Przełomem w jego karierze okazała się rola Franza Sancheza, przeciwnika słynnego agenta 007, Jemesa Bonda w filmie "Licencja na zabijanie"
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Dean Whitter
7.3 2011 Ray Ferrito
0.0 2011 Cosmo
0.0 2011 Szeryf Woodley
2.0 2010 Vincent
4.9
Śmiertelna gra
Game of Death
2010 Smith
1.2 2009 Macarthur
8.0
Zabójcze umysły
Criminal Minds
2005 Detektyw Eric Kurzbard / Detektyw Adam Kurzbard (gościnnie)
8.0
Gwiezdne Wrota: Atlantyda
Stargate: Atlantis
2004 Komandor Acastus Kolya
8.0
Bez skazy
Nip/Tuck
2003 Ojciec Christiana (gościnnie)
7.8
Portret zabójcy
Profiler
1996 Agent Bailey Malone
7.9 1995 Simon Buchanan (gościnnie)
6.4
Gliniarze i Robbersonowie
Cops and Robbersons
1994 Osborn
5.8
Kolumb odkrywca
Christopher Columbus: The Discovery
1992 Martin Pinzon
10.0 1991 Donnie Brasco /Joe Pistone (gościnnie)
6.8 1990 Kapitan Phil Heinemann
7.1
Licencja na zabijanie
Licence to Kill
1989 Franz Sanchez
8.1 1989 (on sam)
7.7
Szklana pułapka
Die Hard
1988 Specjalny Agent FBI Johnson
7.8 1987 Albert Cericco (gościnnie)
6.3 1986 Max
5.7 1986 Dominic Simonetti (gościnnie)
7.6
Goonies
Goonies, The
1985 Jake Fratelli
6.4 1985 Michael Riegert (gościnnie)
6.6
Gorący towar
City Heat
1984 Nino
7.6 1984 Sonny Dunbar (gościnnie)
7.7
Drużyna "A"
A-Team, The
1983 Boyle (gościnnie)
10.0 1982 (gościnnie)
7.1 1982 Patrick (gościnnie)
6.2 1982 Joseph Picartus (1982) / Tom Warfield (1984) (gościnnie)
6.5 1981 Vito Genovese
8.2 1981 Scar De Bond (gościnnie)
7.1
Posterunek przy Hill Street
Hill Street Blues
1981 Stan Maizel (gościnnie)
6.6
Dynastia
Dynasty
1981 Amos (gościnnie)
8.2 1979 Stróż
6.2 1979 (gościnnie)
6.8 1977 Hector (gościnnie)
7.1
Aniołki Charliego
Charlie's Angels
1976 Ritchie (gościnnie)
7.0 1973 Pete Cerilla (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Robert Davi filmy Robert Davi najlepsze filmy Robert Davi zdjęcia Robert Davi galeria Robert Davi biografia Robert Davi nominacje Robert Davi nagrody i wyróżnienia Robert Davi filmografia Robert Davi aktor Robert Davi reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.