Richard Bright
Data urodzenia: 1937-06-28
Miejsce urodzenia: 2006-02-18
Stan cywilny: Nowy Jork, Nowy Jork, USA

Biografia:
Richard Bright dał się zapisać w pamięci widzów rolami we wszystkich częściach "Ojca chrzestnego" oraz w serialu "Rodzina Soprano". W "Ojcu chrzestnym" Richard Bright grał Ala Neriego, ochroniarza rodziny Corleone. W "The Getaway" z 1972 roku towarzyszył na planie Ali McGraw. Regularnie pojawiał się w produkcjach reżyserowanych przez Sergio Leone oraz w policyjnych serialach telewizyjnych (m.in. "Posterunek przy Hill Street"). Zawsze powtarzał, iż "praca jest jego największą nagrodą". Aktor zginął w wyniku wypadku samochodowego. Wpadł pod autobus, gdy przechodził przez jedną z ulic na Manhattanie w Nowym Jorku. Kierowca autobusu nawet nie zauważył, że kogoś potrącił.
8.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
9.0 2004 Frank Crisci (gościnnie)
7.8
Prawnicy z Centre Street
100 Centre Street
2001 Frank Crisci (gościnnie)
7.4
Prawo i porządek: Zbrodniczy zamiar
Law & Order: Criminal Intent
2001 Frank Crisci (gościnnie)
8.0
Król Joe
Joe the King
1999 Frank Crisci (gościnnie)
8.3
Rodzina Soprano
The Sopranos
1999 Frank Crisci (gościnnie)
7.8
Brygada ratunkowa
Third Watch
1999 Frank Crisci (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Frank Crisci (gościnnie)
1.0 1998 Frank Crisci (gościnnie)
7.1
Noc na Manhattanie
Night Falls on Manhattan
1997 Frank Crisci (gościnnie)
8.2
Oz
1997 Frank Crisci (gościnnie)
8.2
Oz
1997 Frank Crisci (gościnnie)
7.2
Piękne dziewczyny
Beautiful Girls
1996 Frank Crisci (gościnnie)
7.4
Gorzka nicość
Sweet Nothing
1996 Frank Crisci (gościnnie)
7.2
Spec
Ref, The
1994 Frank Crisci (gościnnie)
6.5 1988 Frank Crisci (gościnnie)
5.5 1987 Frank Crisci (gościnnie)
7.3
Gliniarz i prokurator
Jake and the Fatman
1987 Frank Crisci (gościnnie)
6.0
Fala zbrodni
Crimewave
1985 Frank Crisci (gościnnie)
6.4 1985 Frank Crisci (gościnnie)
8.2
Dawno temu w Ameryce
Once Upon a Time in America
1984 Frank Crisci (gościnnie)
6.3
W swoim rodzaju
Two of a Kind
1983 Frank Crisci (gościnnie)
7.1
Posterunek przy Hill Street
Hill Street Blues
1981 Frank Crisci (gościnnie)
5.5 1980 Frank Crisci (gościnnie)
8.0 1979 Frank Crisci (gościnnie)
8.2 1979 Frank Crisci (gościnnie)
9.6 1977 Frank Crisci (gościnnie)
7.7
Maratończyk
Marathon Man
1976 Frank Crisci (gościnnie)
6.0 1975 Frank Crisci (gościnnie)
8.6
Ojciec chrzestny II
Godfather: Part II, The
1974 Frank Crisci (gościnnie)
7.7
Pat Garrett i Billy Kid
Pat Garrett & Billy the Kid
1973 Frank Crisci (gościnnie)
8.8
Ojciec chrzestny
Godfather, The
1972 Frank Crisci (gościnnie)
10.0 1972 Frank Crisci (gościnnie)
7.6
Narkomani
Panic in Needle Park, The
1971 Frank Crisci (gościnnie)
8.8 1970 Frank Crisci (gościnnie)
9.0 1961 Frank Crisci (gościnnie)
10.0 1959 Frank Crisci (gościnnie)
6.0 1948 Frank Crisci (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Richard Bright filmy Richard Bright najlepsze filmy Richard Bright zdjęcia Richard Bright galeria Richard Bright biografia Richard Bright nominacje Richard Bright nagrody i wyróżnienia Richard Bright filmografia Richard Bright aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.