Rhys Ifans
Data urodzenia: 1968-07-22
Miejsce urodzenia: Haverfordwest, Walia, Wielka Brytania

Biografia:
Niebieskooki blondyn Rhys Ifans, a właściwie Rhys Evan, przyszedł na świat 22 lipca 1968 roku w Ruthin, w hrabstwie Denbighshire, w Walii. Jego ojciec Eirwyn to nauczyciel szkoły podstawowej, a matka Beti to nauczycielka przedszkola. Mając 13 lat zmienił swoje nazwisko na "Ifans" i został wokalistą grupy rockowej Super Furry Animals. Po ukończeniu High School Ysgol Maes Garmon w Mold i Guildhall School of Music and Drama, porzucił Walię i wyjechał do Londynu. Przez 18 miesiący występował w National Theatre w Manchesterze, a nieco później został dostrzeżony na dużym ekranie ze swoim młodszym bratem Llyr'em w wyreżyserowanym przez Kevina Allena komedio-dramacie "Twin Town" [1997]. Jego wielką przełomową rolą kinową okazała się postać Spike'a, współlokatora Hugh Granta w komedii romantycznej "Notting Hill" [1999] Rogera Michella.
8.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Winton Childs
6.2
Jeszcze dłuższe zaręczyny
Five-Year Engagement, The
2012 Winton Childs
7.4
Niesamowity Spider-Man
Amazing Spider-Man, The
2012 Jaszczur / Dr Curt Connors
7.9
Anonimus
Anonymous
2011 Winton Childs
4.9 2010 Winton Childs
4.7 2010 Winton Childs
7.6 2009 Winton Childs
5.3
Informers
Informers, The
2009 Winton Childs
7.8
Radio na fali
Boat That Rocked, The
2009 Winton Childs
5.9
Wojna plemników
Human Nature
2001 Winton Childs
7.0
Formuła
51st State, The
2001 Winton Childs
7.5
Kroniki portowe
Shipping News, The
2001 Winton Childs
6.1
Kronika pewnego napadu
You're Dead...
1999 Winton Childs
0.0 1997 Winton Childs
0.0 1996 Winton Childs
8.3 1992 Winton Childs
2.0 1990 Winton Childs

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Rhys Ifans filmy Rhys Ifans najlepsze filmy Rhys Ifans zdjęcia Rhys Ifans galeria Rhys Ifans biografia Rhys Ifans nominacje Rhys Ifans nagrody i wyróżnienia Rhys Ifans filmografia Rhys Ifans aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.