Rafał Walentowicz
Data urodzenia: 1962

Biografia:
Urodził się w 1962 roku. Jego teatralne występy zaczęły się w warszawskiej PWST, którą ukończył w 1988 roku. W latach 1988-1995 był aktorem Teatru Polskiego w Warszawie, gdzie zagrał m.in. w "Weselu" Wyspiańskiego w reżyserii Kazimierza Dejmka, "Świętoszku" Moliera. W Teatrze Dramatycznym im.Szaniawskiego w Wałbrzychu zagral gościnnie rolę Cyrano de Bergeraca. Obecnie występuje gościnnie w Teatrze im. Jaracza w Olsztynie.
6.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
3.9 2008 Producent "Ostrego Psa" (gościnnie)
5.4 2006 Kolega Wiktora i Romana (gościnnie)
5.1
Fifi
Fifi and the Flowertots
2005 Żądełko (polski dubbing)
6.1 2004 Jean Chaberski / Stanisław Delacroix (gościnnie)
8.4 2004 (polski dubbing)
6.9 2004 Filip, apostoł, członek sekty "Eden" (gościnnie)
5.3 2002 Mistrz wiedźmiński (gościnnie)
5.5 2002 Sportus, sługa Nerona
5.3 2001 Sportus, sługa Nerona
7.4
Liga Sprawiedliwych
Justice League
2001 (polski dubbing)
6.5 2000 Lokaj Wrońskiego (niewymieniony w czołówce)
6.5 1999 Marek, operator filmu "Monstrum"
7.6 1997
7.0 1996 Oficer UOP (gościnnie) (niewymienion
7.4 1995 Wartownik w łódzkim UB
6.7
Nowe przygody Arsena Lupin
Nouveaux Exploits d'Arsene Lupin, Les
1993 Policjant francuski
6.8
Tajna misja
Mission Top Secret
1992 Policjant
7.9 1990
8.0 1988 (odcinek 2)
6.9 1986
7.4
Scooby-Doo
Scooby-Doo/Dynomutt Hour, The
1976 (polski dubbing)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Rafał Walentowicz filmy Rafał Walentowicz najlepsze filmy Rafał Walentowicz zdjęcia Rafał Walentowicz galeria Rafał Walentowicz biografia Rafał Walentowicz nominacje Rafał Walentowicz nagrody i wyróżnienia Rafał Walentowicz filmografia Rafał Walentowicz aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.