Przemysław Bluszcz
Data urodzenia: 1970-03-19
Miejsce urodzenia: Piotrków Trybunalski, Polska
Stan cywilny: żona Anna Wieczur-Bluszcz, 2 dzieci

Biografia:
Przemysław Bluszcz urodził się w Piotrkowie Trybunalskim, a obecnie mieszka w Legnicy. Pierwsze poważne myśli o aktorstwie pojawiły się w trakcie przygotowań do konkursów recytatorskich w Miejskim Domu Kultury w Radomsku. Zanim trafił do Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej we Wrocławiu, przeszedł długą drogę: filologia polska w Częstochowie, potem studium kulturalno-oświatowe w Kaliszu, natępnie Uniwersytet Ludowy pod Strzelcami Opolskimi (kierunek teatralny), aż w końcu PWST i wydział lalkarski. Na czwartym roku skorzystał w propozycji swojego profesora i zagrał w "Jak wam się podoba" Szekspira, na deskach teatru w Legnicy. Po zagraniu w dwóch kolejnych sztukach ("Zły" wg. Tyrmanda; "Don Kichot") pozostał tam na stałe. Aktor dramatyczny, z wykształcenia lalkarz (nie wyklucza, że jeszcze wróci do lalek), zajmuje się też reżyserią.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
1.5 2012 Scharfuhrer Uwe Rappke
7.1 2012 Burmistrz
7.0 2012 Ojciec "Magika"
0.0 2011 Scharfuhrer Uwe Rappke
7.2 2011 Doktor Leon Gwizdała, były partner Beaty
6.5 2011 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.6 2010 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.6 2010 Scharfuhrer Uwe Rappke
7.0 2010 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.7 2010 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.8 2010 Scharfuhrer Uwe Rappke
7.2 2010 Scharfuhrer Uwe Rappke
4.9 2009 Scharfuhrer Uwe Rappke
5.5 2009 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.5
Hel
2009 Scharfuhrer Uwe Rappke
7.4 2009 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.4 2009 Scharfuhrer Uwe Rappke
8.1 2008 Scharfuhrer Uwe Rappke
7.2 2008 Scharfuhrer Uwe Rappke
7.2 2008 Scharfuhrer Uwe Rappke
8.2
Kulisy II wojny światowej
World War Two - Behind Closed Doors
2008 Scharfuhrer Uwe Rappke
7.1 2008 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.3 2008 Scharfuhrer Uwe Rappke
7.9 2007 Scharfuhrer Uwe Rappke
5.4 2007 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.9
Zagroda według Otisa
Back at the Barnyard
2007 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.8
Rajdek - mała wyścigówka
Roary the Racing Car
2007 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.5 2006 Scharfuhrer Uwe Rappke
5.2 2005 Scharfuhrer Uwe Rappke
5.0 2005 Scharfuhrer Uwe Rappke
5.6 2004 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.9 2004 Scharfuhrer Uwe Rappke
6.6 2003 Scharfuhrer Uwe Rappke
5.5 2003 Scharfuhrer Uwe Rappke
7.2 2003 Scharfuhrer Uwe Rappke

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Przemysław Bluszcz filmy Przemysław Bluszcz najlepsze filmy Przemysław Bluszcz zdjęcia Przemysław Bluszcz galeria Przemysław Bluszcz biografia Przemysław Bluszcz nominacje Przemysław Bluszcz nagrody i wyróżnienia Przemysław Bluszcz filmografia Przemysław Bluszcz aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.