Piotr Fronczewski
Data urodzenia: 1946-06-08
Miejsce urodzenia: Łódź, Polska
Stan cywilny: żona (do jej śmierci), 2 córki: Katarzyna (ur. 1975) i Magdalena (ur. 30.10.1978)

Biografia:
Piotr Fronczewski jest nie tylko jednym z najlepszych, ale i najbardziej lubianych aktorów polskich. W filmie zadebiutował jeszcze jako dziecko w obrazie "Wolne miasto". Jest absolwentem warszawskiej Wyższej Szkoły Teatralnej. Po jej ukończeniu został zaangażowany do zespołu Teatru Narodowego, gdzie pracował do roku 1969. Później kolejno występował na deskach Teatru Współczesnego, Dramatycznego, Studio i Ateneum. Piotr Fronczewski jest artystą wszechstronnie utalentowanym. Doskonale sprawdza się zarówno w rolach dramatycznych i komediowych. Na początku lat 80. zaskoczył widzów postacią śpiewającego Franka Kimono, którego utwory cieszyły się dużą popularnością. W 1997 r. Piotr Fronczewski został laureatem Superwiktora za całokształt pracy artystycznej.
8.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Diego (polski dubbing)
6.9 2012
7.0 2011 Diego (polski dubbing)
0.0 2011
6.6 2011 Diego (polski dubbing)
5.0 2010 Diego (polski dubbing)
6.5 2010 Diego (polski dubbing)
5.6 2009 Diego (polski dubbing)
6.7 2005 Diego (polski dubbing)
3.7 2005 Diego (polski dubbing)
6.3 2004 Diego (polski dubbing)
6.7 2003 Diego (polski dubbing)
5.8 2003 Diego (polski dubbing)
5.7 2002 Diego (polski dubbing)
4.7 2002 Diego (polski dubbing)
3.0 2001 Diego (polski dubbing)
7.0 2000 Diego (polski dubbing)
3.0 1999 Diego (polski dubbing)
5.3 1999 Diego (polski dubbing)
6.6 1999 Diego (polski dubbing)
6.5 1999 Diego (polski dubbing)
6.2 1998 Diego (polski dubbing)
6.9 1998 Diego (polski dubbing)
6.4 1997 Diego (polski dubbing)
7.4 1997 Diego (polski dubbing)
7.0 1996 Diego (polski dubbing)
6.7 1996 Diego (polski dubbing)
6.3 1995 Diego (polski dubbing)
7.5 1995 Diego (polski dubbing)
6.4 1993 Diego (polski dubbing)
6.4 1993 Diego (polski dubbing)
5.4 1992 Diego (polski dubbing)
7.8 1990 Diego (polski dubbing)
7.4 1989 Diego (polski dubbing)
7.3 1989 Diego (polski dubbing)
7.1 1987 Diego (polski dubbing)
6.9 1986 Diego (polski dubbing)
7.0 1984 Diego (polski dubbing)
6.8 1984 Diego (polski dubbing)
5.0 1984 Diego (polski dubbing)
6.9 1983 Diego (polski dubbing)
5.9 1983 Diego (polski dubbing)
6.5 1983 Diego (polski dubbing)
7.6 1981 Diego (polski dubbing)
6.6
Z dalekiego kraju
From a Far Country
1981 Diego (polski dubbing)
5.4 1980 Diego (polski dubbing)
7.8
Dom
1980 Diego (polski dubbing)
6.9 1980 Diego (polski dubbing)
5.4 1979 Diego (polski dubbing)
6.2 1978 Diego (polski dubbing)
6.8 1977 Diego (polski dubbing)
6.8 1977 Diego (polski dubbing)
7.5 1977 Diego (polski dubbing)
7.1 1977 Diego (polski dubbing)
7.5 1976 Diego (polski dubbing)
7.1 1976 Diego (polski dubbing)
5.5 1975 Diego (polski dubbing)
6.1 1975 Diego (polski dubbing)
7.3 1975 Diego (polski dubbing)
7.7 1974 Diego (polski dubbing)
6.0 1974 Diego (polski dubbing)
7.4 1974 Diego (polski dubbing)
6.8 1974 Diego (polski dubbing)
6.5 1973 Diego (polski dubbing)
6.6 1973 Diego (polski dubbing)
6.8 1972 Diego (polski dubbing)
7.1 1970 Diego (polski dubbing)
7.8 1967 Diego (polski dubbing)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Piotr Fronczewski filmy Piotr Fronczewski najlepsze filmy Piotr Fronczewski zdjęcia Piotr Fronczewski galeria Piotr Fronczewski biografia Piotr Fronczewski nominacje Piotr Fronczewski nagrody i wyróżnienia Piotr Fronczewski filmografia Piotr Fronczewski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.