Philip Baker Hall
Data urodzenia: 1931-09-10
Miejsce urodzenia: Toledo, Ohio, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Holly Wolfle, 2 dzieci; 2. Dianne Lewis (1973 - 1976, rozwód)

Biografia:
Amerykański aktor charakterystyczny Przez długie lata jego żywiołem była scena teatralna. Na ekranie debiutował w 1970 r., jednak dopiero w ostatnim dziesięcioleciu zdobył uznanie serią interesujacych ról drugoplanowych. Najważniejsze produkcje z jego udziałem to: "Utalentowany pan Ripley", "Boogie Nights" [1997] i "Magnolia" [199] Andersona, "Informator" [1999] Manna i "Dogville" [2003] von Triera. Grał także w: "Big Lebowski" [1998] braci Coen, "Lost Souls" [2000] Kaminskiego i w "Sumie wszystkich strachów" [2002] Robinsona.
7.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.5 2011 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
0.0 2011 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
0.0 2010 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.7
Wszystko, co dobre
All Good Things
2010 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.4
Lokator
Lodger, The
2009 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.6
Ale Czad!
Fired Up!
2009 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.8
Współczesna rodzina
Modern Family
2009 Walt Kleezak (gościnnie)
7.5
Najgorszy tydzień
Worst Week
2008 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
8.7 2006 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.9
Świry
Psych
2006 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.1
Zodiak
Zodiac, The
2005 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
8.0
Orły z Bostonu
Boston Legal
2004 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.5 2002 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.9 2002 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.9 2001 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
8.2
Niesamowite opowieści
Night Visions
2001 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.1
Regulamin zabijania
Rules of Engagement
2000 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.7
Ścigany
Fugitive, The
2000 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.1
Historia Jackie Bouvier Kennedy Onassis
Jackie Bouvier Kennedy Onassis
2000 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
9.2 2000 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.7
Utalentowany pan Ripley
Talented Mr. Ripley, The
1999 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.6
Prezydencki poker
West Wing, The
1999 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.5
Godziny szczytu
Rush Hour
1998 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
5.3
Psychol
Psycho
1998 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.6
Pocałunek Judasza
Judas Kiss
1998 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
5.5
Lekarze z Los Angeles
L.A. Doctors
1998 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.4 1997 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.2 1997 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.5
Prawnik z Manhattanu
Michael Hayes
1997 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.7
Twierdza
Rock, The
1996 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.9
Oko za oko
Eye for an Eye
1996 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
10.0 1996 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.6
Trzecia planeta od słońca
3rd Rock from the Sun
1996 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.6
Pocałunek śmierci
Kiss of Death
1995 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.1 1994 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.9
Szpital Dobrej Nadziei
Chicago Hope
1994 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.7 1993 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.0 1991 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.5 1991 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.0 1990 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.4 1990 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.5 1988 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.3 1986 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
5.7 1986 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.6 1984 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.9
Napisała: Morderstwo
Murder, She Wrote
1984 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.1
Hardcastle i McCormick
Hardcastle and McCormick
1983 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
8.2 1982 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.2 1982 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.0
Cagney i Lacey
Cagney & Lacey
1982 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.7
Zdrówko
Cheers
1982 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
6.8 1981 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
10.0 1976 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.1 1976 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
7.9 1972 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
8.8 1972 Salvatore Lucarelli (gościnnie)
2.3 1972 Salvatore Lucarelli (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Philip Baker Hall filmy Philip Baker Hall najlepsze filmy Philip Baker Hall zdjęcia Philip Baker Hall galeria Philip Baker Hall biografia Philip Baker Hall nominacje Philip Baker Hall nagrody i wyróżnienia Philip Baker Hall filmografia Philip Baker Hall aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.