Peter Mullan
Data urodzenia: 1959-11-02
Miejsce urodzenia: Peterhead, Szkocja, Wielka Brytania
Stan cywilny: żona Ann Swan (od 01.06.1989), 3 dzieci

Biografia:
Aktor, reżyser i scenarzysta pochodzący ze Szkocji. Reżyserią interesował się od 19 roku życia i wtedy zrobił kilka filmów krótkometrażowych. Kiedy nie został przyjęty do National Film School, zdecydował poświęcić się aktorstwu. Zadebiutował w teatrze w roku 1988, na długo przed pojawieniem się w kinie i telewizji. Kamieniem milowym w jego karierze była nagroda za pierwszoplanową rolę męską na festiwalu Cannes za film "My Name Is Joe".
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
6.8

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Ted Narracott
8.1
Czas wojny
War Horse
2011 Ted Narracott
0.0 2011 Ted Narracott
6.5 2011 Ted Narracott
7.0 2010 Ted Narracott
0.0 2010 Ted Narracott
6.8
Chuligani
Neds
2010
0.0 2009 Ted Narracott
6.8
Wilcze prawo: 1980
Red Riding: In the Year of Our Lord 1980
2009 Ted Narracott
6.8
Wilcze prawo: 1983
Red Riding: In the Year of Our Lord 1983
2009 Ted Narracott
6.7
Brudna robota
Fixer, The
2008 Ted Narracott
7.0 2004 Ted Narracott
7.0
Królowie życia
Claim, The
2000 Ted Narracott
7.1
Przyzwoity przestępca
Ordinary Decent Criminal
2000 Ted Narracott
7.9 1996 Ted Narracott
8.3 1995 Ted Narracott
7.4
Płytki grób
Shallow Grave
1994 Ted Narracott
7.4 1990 Ted Narracott
10.0 1990 Ted Narracott
0.0 1990 Ted Narracott

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Peter Mullan filmy Peter Mullan najlepsze filmy Peter Mullan zdjęcia Peter Mullan galeria Peter Mullan biografia Peter Mullan nominacje Peter Mullan nagrody i wyróżnienia Peter Mullan filmografia Peter Mullan aktor Peter Mullan reżyser Peter Mullan scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.