Paweł Deląg
Data urodzenia: 1970-04-29
Miejsce urodzenia: Kraków, Polska

Biografia:
Aktor. Absolwent PWST w Krakowie. Jest zaliczany do grona najpopularniejszych aktorów młodego pokolenia. Ma na koncie role w filmach fabularnych oraz serialach. Grał między innymi w filmie S. Spielberga, J. Żamojdy, J. Machulskiego i in. Od kilku lat współpracuje z wrocławskim Teatrem Współczesnym, grywa także na scenach teatrów: Powszechnego, Na Woli i Prezentacje.
5.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.8 2010 Roman
7.2 2010 (gościnnie) (on sam)
4.5 2009 Prezes
6.6 2009 Witold, mąż Alicji
5.2 2009 Waldemar Szoff (gościnnie)
2.6 2008 Artur
6.8 2007 Komandor Howard Compaigne
4.6 2005 Mateusz Szewczyk (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Marek Kochanowicz (gościnnie)
3.7 2004 Szwarc
3.7 2004 Wojciech, mąż Marty
6.9 2004 Grzegorz Niwiński (gościnnie)
5.4 2003 Kapitan Max "Supersaper" Kolonko
5.5 2002 Winicjusz Marek
7.2 2002 Olo, zwycięzca "Gali Multimedialnej" (gościnnie)
5.3 2001 Winicjusz Marek
7.8 2000 Jarek Psikuta, narzeczony Weroniki
5.4 2000 "Kochany", kochanek Violi
6.4 2000 Czekista Filip Dziewulski (gościnnie)
5.3 1999 Nyga
6.6 1999 Jacek Laskowski, kierowca i prawa ręka Nowaka
5.7 1999 Pawełek
3.6 1999 Rafał Szymczak
5.4 1998 Witold "Kmicic"
6.8 1998 Jacek, syn Kalinowskich
6.9 1998 Marszand sprzedający Tuwarze obraz Malczewskiego (gościnnie)
3.7 1998 Max
6.1 1997 Darek, syn Ślaskiego
7.8 1997 Jarosław, operator "Naszej Telewizji"
5.4 1997 "Biedrona"
5.1
Królowa złodziei
Marion du faouet - chef de volerus
1997 Prevost
6.9 1997 Niewolin, kochanek Ariadny Tarło
4.4 1996 Juliusz
3.9 1994
5.1
Śmierć w płytkiej wodzie
Halál sekély vízben
1994 Peter
7.8
Dom
1980 Mąż Gosi Lejczer (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Paweł Deląg filmy Paweł Deląg najlepsze filmy Paweł Deląg zdjęcia Paweł Deląg galeria Paweł Deląg biografia Paweł Deląg nominacje Paweł Deląg nagrody i wyróżnienia Paweł Deląg filmografia Paweł Deląg aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.