Paweł Deląg
Data urodzenia: 1970-04-29
Miejsce urodzenia: Kraków, Polska

Biografia:
Aktor. Absolwent PWST w Krakowie. Jest zaliczany do grona najpopularniejszych aktorów młodego pokolenia. Ma na koncie role w filmach fabularnych oraz serialach. Grał między innymi w filmie S. Spielberga, J. Żamojdy, J. Machulskiego i in. Od kilku lat współpracuje z wrocławskim Teatrem Współczesnym, grywa także na scenach teatrów: Powszechnego, Na Woli i Prezentacje.
5.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.8 Apetyt na życie lektor 2010 Roman
7.2 Licencja na wychowanie download 2010 (gościnnie) (on sam)
4.5 Dom nad rozlewiskiem trailer 2009 Prezes
6.6 Przystań zwiastun 2009 Witold, mąż Alicji
5.2 Blondynka 2009 Waldemar Szoff (gościnnie)
2.6 Na kocią łapę zwiastun 2008 Artur
6.8 2007 Komandor Howard Compaigne
4.6 Biuro kryminalne online 2005 Mateusz Szewczyk (gościnnie)
7.2 Nanny McPhee
Niania
Nanny McPhee
2005 Marek Kochanowicz (gościnnie)
3.7 2004 Szwarc
3.7 Stacyjka 2004 Wojciech, mąż Marty
6.9 Kryminalni 2004 Grzegorz Niwiński (gościnnie)
5.4 Bao-Bab, czyli zielono mi lektor 2003 Kapitan Max "Supersaper" Kolonko
5.5 2002 Winicjusz Marek
7.2 Kasia i Tomek trailer 2002 Olo, zwycięzca "Gali Multimedialnej" (gościnnie)
5.3 Quo vadis lektor 2001 Winicjusz Marek
7.8 Chłopaki nie płaczą download 2000 Jarek Psikuta, narzeczony Weroniki
5.4 Sezon na leszcza download 2000 "Kochany", kochanek Violi
6.4 2000 Czekista Filip Dziewulski (gościnnie)
5.3 Policjanci pobierz 1999 Nyga
6.6 Tygrysy Europy 1999 Jacek Laskowski, kierowca i prawa ręka Nowaka
5.7 Palce lizać pobierz 1999 Pawełek
3.6 Czułość i kłamstwa pobierz 1999 Rafał Szymczak
5.4 Złoto dezerterów online 1998 Witold "Kmicic"
6.8 Siedlisko online 1998 Jacek, syn Kalinowskich
6.9 Ekstradycja 3 download 1998 Marszand sprzedający Tuwarze obraz Malczewskiego (gościnnie)
3.7 Życie jak poker zwiastun 1998 Max
6.1 Kochaj i rób co chcesz download 1997 Darek, syn Ślaskiego
7.8 Kiler 1997 Jarosław, operator "Naszej Telewizji"
5.4 Młode wilki 1/2 lektor 1997 "Biedrona"
5.1 Królowa złodziei pobierz
Królowa złodziei
Marion du faouet - chef de volerus
1997 Prevost
6.9 Sława i chwała zwiastun 1997 Niewolin, kochanek Ariadny Tarło
4.4 Szamanka online 1996 Juliusz
3.9 Fitness Club download 1994
5.1 Śmierć w płytkiej wodzie zwiastun
Śmierć w płytkiej wodzie
Halál sekély vízben
1994 Peter
7.8 Dom
Dom
1980 Mąż Gosi Lejczer (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Paweł Deląg filmy Paweł Deląg najlepsze filmy Paweł Deląg zdjęcia Paweł Deląg galeria Paweł Deląg biografia Paweł Deląg nominacje Paweł Deląg nagrody i wyróżnienia Paweł Deląg filmografia Paweł Deląg aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.