Paul McCrane
Data urodzenia: 1961-01-19
Miejsce urodzenia: Filadelfia, Pensylwania, USA
Stan cywilny: żona Dana Kellin (od 1998), 2 dzieci: syn William Thomas (ur. 2000), córka Noa Catherine (ur. 2004)

Biografia:
Zwrócił na siebie uwagę występem w musicalu Alana Parkera "Fame" [80], gdzie śpiewał napisane przez siebie piosenki "Dogs In The Yard" i "Is It Okay I Call You Mine?". Zagrał szereg drugoplanowych ról charakterystycznych na dużym i małym ekranie. Między innym wystąpił filmach : "Hotel New Hampshire" [84] Tony Richardsona, "Robocob" [87] Paula Verhoevena, "Handlarze bronią" [93] Foresta Whitakera, "Skazani na Shawshank" [94] Franka Darabonta i "Ostatni producent" [00] Burta Reynoldsa. Popularność przyniósł mu serial telewizyjny "Ostry dyżur". Od 1997 r. wciela się w nim w postać doktora Roberta Romano.
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
7.8
8.2
Dr House (2004)
House M.D.
7.8

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.4 2011 Leonard Morris Betts (gościnnie)
5.2 2001 Leonard Morris Betts (gościnnie)
0.0
Ostatni producent
Last Producer, The
2000 Leonard Morris Betts (gościnnie)
6.8
Kancelaria adwokacka
Practice, The
1997 Leonard Morris Betts (gościnnie)
8.9
Skazani na Shawshank
Shawshank Redemption, The
1994 Leonard Morris Betts (gościnnie)
7.0
Północ - Południe III
Heaven & Hell: North & South, Book III
1994 Leonard Morris Betts (gościnnie)
5.5
W kręgu podejrzeń
Under Suspicion
1994 Leonard Morris Betts (gościnnie)
6.9
Szpital Dobrej Nadziei
Chicago Hope
1994 Leonard Morris Betts (gościnnie)
6.4
Dotyk anioła
Touched by an Angel
1994 Leonard Morris Betts (gościnnie)
7.8
Z Archiwum X
The X Files
1993 Leonard Morris Betts (gościnnie)
6.8 1991 Leonard Morris Betts (gościnnie)
6.0 1990 Leonard Morris Betts (gościnnie)
6.0 1988 Leonard Morris Betts (gościnnie)
7.8 1987 Leonard Morris Betts (gościnnie)
6.4 1985 Leonard Morris Betts (gościnnie)
7.2
Hotel New Hampshire
Hotel New Hampshire, The
1984 Leonard Morris Betts (gościnnie)
7.1
Posterunek przy Hill Street
Hill Street Blues
1981 Leonard Morris Betts (gościnnie)
7.5
Rocky 2
Rocky II
1979 Leonard Morris Betts (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Paul McCrane filmy Paul McCrane najlepsze filmy Paul McCrane zdjęcia Paul McCrane galeria Paul McCrane biografia Paul McCrane nominacje Paul McCrane nagrody i wyróżnienia Paul McCrane filmografia Paul McCrane aktor Paul McCrane reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.