Patti D'Arbanville
Data urodzenia: 1951-05-25
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: trzykrotnie zamężna: 1. Roger Mirmont (01.08.1975 - 1980, rozwód); 2. Steve Curry (26.04.1980 - 1981, rozwód); 3. Terry Quinn (15.06.1993 - 12.03.2002, rozwód), 3 dzieci: córki Emmelyn (ur. 1990) i Alexandra (ur. 1991) oraz syn

Biografia:
Patti D'Arbanville urodziła się w Nowym Jorku 25 maja 1951 roku. Miała 17 lat, kiedy jej matka pozwoliła jej wystąpić w sztuce Andy'ego Warhol'a, choć Warhol odkrył ją już, kiedy miała 13 lat. Karierę zaczynała w filmie o lesbijkach "Flesh" (1968). Na początku swojej kariery grywała wiele ról, na potrzeby których musiała się rozebrać. Potem dostawała coraz poważniejsze i ambitniejsze role. Trzykrotnie zmieniała stan cywilny. Ma czwórkę dzieci, w tym jedno z Don'em Johnson'em (syn Jesse Johnson).
7.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
5.6
Chłopak do towarzystwa
Extra Man, The
2010 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
8.0
Ekipa
Entourage
2004 Mama Erica (gościnnie)
8.0
Bez skazy
Nip/Tuck
2003 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
8.3
Rodzina Soprano
The Sopranos
1999 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
7.8
Brygada ratunkowa
Third Watch
1999 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
7.1 1998 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
6.5
Koszmar minionego lata
I Know What You Did Last Summer
1997 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
6.2
Dzień ojca
Fathers' Day
1997 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
7.3
Fan
Fan, The
1996 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
8.4
Moje tak zwane życie
My So-Called Life
1994 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
8.4
Ulice Nowego Jorku
New York Undercover
1994 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
8.0 1993 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
6.7 1993 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
5.0 1988 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
6.6
Świeże konie
Fresh Horses
1988 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
9.0 1988 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
7.8 1987 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
5.7 1986 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
6.9
Napisała: Morderstwo
Murder, She Wrote
1984 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
6.9
Autostopowicz
Hitchhiker, The
1983 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
5.3
Głowa nie od parady
Modern Problems
1981 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
9.5 1981 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
6.0 1980 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
10.0 1978 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
7.1
Aniołki Charliego
Charlie's Angels
1976 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
6.0 1975 Lorraine Calluzzo (gościnnie)
7.0 1973 Lorraine Calluzzo (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Patti D'Arbanville filmy Patti D'Arbanville najlepsze filmy Patti D'Arbanville zdjęcia Patti D'Arbanville galeria Patti D'Arbanville biografia Patti D'Arbanville nominacje Patti D'Arbanville nagrody i wyróżnienia Patti D'Arbanville filmografia Patti D'Arbanville aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.