Parker Posey
Data urodzenia: 1968-11-08
Miejsce urodzenia: Baltimore, Maryland, USA

Biografia:
Parker Posey pochodzi z Laurel w Mississippi. To córka Chrisa Posey i Laurel Posey Chevrolet. Parker uczyła się w szkole North Carolina School of the Arts w północnej Karolinie. Następnie podjęła naukę w collegu SUNY Purchase. W collegu poznała aktorkę Sherry Stringfield znaną polskim widzom z serialu "Ostry dyżur". Dzięki tej znajomosci Parker Posey zaistniała w filmowym światku. Po drugoplanowych rolach w filmach telewizyjnych przyszła pora na podbicie srebrnego ekranu. Posey wystąpiła w "Masz wiadomość" u boku Meg Ryan i Toma Hanksa. Potem wystąpiła w wielkim kasowym hicie "Krzyk 3". Na planie poznała takie gwiazdy jak Cortney Cox czy Neve Campbell. Ten film otworzył jej drogę do sławy i wkrótce Parker Posey stała się znana na całym świecie!
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Becky (głos) (gościnnie)
0.0 2011 Becky (głos) (gościnnie)
7.6
Jess i chłopaki
New Girl
2011 (gościnnie)
4.0 2010 Becky (głos) (gościnnie)
8.1 2010 Becky (głos) (gościnnie)
7.3
Znudzony na śmierć
Bored to Death
2009 Becky (głos) (gościnnie)
8.2 2009 Becky (głos) (gościnnie)
8.0
Żona idealna
The Good Wife
2009 Vanessa Gold (gościnnie)
3.5 2008 Becky (głos) (gościnnie)
9.0 2001 Becky (głos) (gościnnie)
5.9
Krzyk 3
Scream 3
2000 Becky (głos) (gościnnie)
6.4
Medal dla miss
Best in Show
2000 Becky (głos) (gościnnie)
0.0 1999 Becky (głos) (gościnnie)
7.8 1999 Umbriel (głos) (gościnnie)
8.8 1998 Becky (głos) (gościnnie)
7.7
Will i Grace
Will & Grace
1998 Becky (głos) (gościnnie)
7.6 1996 Becky (głos) (gościnnie)
8.0
Rodzinna wyprawa
Daytrippers, The
1996 Becky (głos) (gościnnie)
0.0 1996 Becky (głos) (gościnnie)
5.5
Oblicza mordercy
Dead Connection
1994 Becky (głos) (gościnnie)
7.0
Dwoje, czyli troje
Sleep with Me
1994 Becky (głos) (gościnnie)
7.1
Bezsenność w Seattle
Sleepless in Seattle
1993 Becky (głos) (gościnnie)
4.8
Stożkogłowi
Coneheads
1993 Becky (głos) (gościnnie)
7.3
Uczniowska balanga
Dazed and Confused
1993 Becky (głos) (gościnnie)
8.1
Miejskie opowieści
Tales of the City
1993 Becky (głos) (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 Becky (głos) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Parker Posey filmy Parker Posey najlepsze filmy Parker Posey zdjęcia Parker Posey galeria Parker Posey biografia Parker Posey nominacje Parker Posey nagrody i wyróżnienia Parker Posey filmografia Parker Posey aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.