Olgierd Łukaszewicz
Data urodzenia: 1946-09-07
Miejsce urodzenia: Chorzów, Polska
Stan cywilny: żona Grażyna Marzec, córka Zuzanna (ur. 1978)

Biografia:
Utalentowany aktor filmowy i teatralny. Działał w wielu teatrach studenckich, występował w Teatrze Stu. Ukończył PWST w Krakowie, po czym rozpoczął pracę w Teatrze Rozmaitości. Po pewnym czasie przeniósł się do Warszawy. Tam odniósł znaczące sukcesy, przede wszystkim w rolach amantów. W filmie zadebiutował w 1967 roku.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.0 2011 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.6 2010 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.1 2010 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.0 2010 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.5 2009 Antoni Żelichowski (gościnnie)
5.5 2009 Antoni Żelichowski (gościnnie)
5.6 2009 Antoni Żelichowski (gościnnie)
8.1 2008 Antoni Żelichowski (gościnnie)
5.6 2007 Antoni Żelichowski (gościnnie)
5.3 2002 Antoni Żelichowski (gościnnie)
3.8 2001 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.2 2001 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.6 2000 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.4 2000 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.4 2000 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.8 1998 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.9 1997 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.7 1996 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.3 1995 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.5 1995 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.4 1995 Antoni Żelichowski (gościnnie)
0.0 1994 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.0 1993 Antoni Żelichowski (gościnnie)
0.0 1990 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.1 1989 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.3 1989 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.5 1988 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.5 1987 Antoni Żelichowski (gościnnie)
8.1 1987 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.1 1987 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.7 1986 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.6 1986 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.0 1983 Antoni Żelichowski (gościnnie)
4.8
Wir
1983 Antoni Żelichowski (gościnnie)
8.2 1982 Antoni Żelichowski (gościnnie)
5.8 1981 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.3 1980 Antoni Żelichowski (gościnnie)
5.4 1980 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.9 1980 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.5 1978 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.5 1977 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.4 1977 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.8 1977 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.6 1976 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.3 1974 Antoni Żelichowski (gościnnie)
8.0 1971 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.7 1970 Antoni Żelichowski (gościnnie)
6.2 1970 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.4 1969 Antoni Żelichowski (gościnnie)
7.5 1968 Antoni Żelichowski (gościnnie)
8.8 1968 Antoni Żelichowski (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Olgierd Łukaszewicz filmy Olgierd Łukaszewicz najlepsze filmy Olgierd Łukaszewicz zdjęcia Olgierd Łukaszewicz galeria Olgierd Łukaszewicz biografia Olgierd Łukaszewicz nominacje Olgierd Łukaszewicz nagrody i wyróżnienia Olgierd Łukaszewicz filmografia Olgierd Łukaszewicz aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.