Olaf Lubaszenko
Data urodzenia: 1968-12-06
Miejsce urodzenia: Wrocław, Polska
Stan cywilny: żona Katarzyna Groniec (rozwód), córka Marianna

Biografia:
Olaf Lubaszenko jest synem jednego z czołowych polskich aktorów Edwarda Linde-Lubaszenki. Studiował socjologię na UW, a następnie w Chrześcijańskiej Akademii Teologicznej. Jest aktorem Teatru Buffo w Warszawie. Debiutował tytułową rolą w serialu "Życie Kamila Kuranta". Niezwykłą popularność przyniosła mu kreacja w filmie "Kroll" Władysława Pasikowskiego. Olaf Lubaszenko jest laureatem wielu prestiżowych nagród. W 1988 r. otrzymał Złotą Kaczkę a w 1999 Polską Nagrodę Filmową dla najlepszego aktora za rolę w obrazie "Zabić Sekala". Artysta próbuje swoich sił również jako reżyser. w 1997 zrealizował "Sztos" a obecnie pracuje nad filmem "Chłopaki nie płaczą", którego premiera przewidziana jest na rok 2000.
7.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Idol (polski dubbing)
6.1 2009 Idol (polski dubbing)
4.7 2009 Idol (polski dubbing)
6.0 2009 Idol (polski dubbing)
5.2 2009 Idol (polski dubbing)
6.8 2007 Idol (polski dubbing)
6.5
Anioł stróż
Man of the House
2005 Idol (polski dubbing)
6.7 2003 Idol (polski dubbing)
7.1
Gdzie jest Nemo?
Finding Nemo
2003 Idol (polski dubbing)
6.2 2002 Idol (polski dubbing)
7.4 2002 Idol (polski dubbing)
7.7
Boże skrawki
Edges of the Lord
2001 Idol (polski dubbing)
6.3 2001 Idol (polski dubbing)
3.0 2001 Idol (polski dubbing)
6.2 2000 Idol (polski dubbing)
7.8 2000 Idol (polski dubbing)
5.9 2000 Idol (polski dubbing)
6.4 2000 Idol (polski dubbing)
6.1 1999 Idol (polski dubbing)
3.5 1999 Idol (polski dubbing)
2.7 1999 Idol (polski dubbing)
6.1 1999 Idol (polski dubbing)
7.0 1998 Idol (polski dubbing)
7.8 1997 Idol (polski dubbing)
7.2 1997 Idol (polski dubbing)
7.4 1997 Idol (polski dubbing)
6.3 1996 Idol (polski dubbing)
4.3 1996 Idol (polski dubbing)
7.0 1996 Idol (polski dubbing)
6.5 1995 Idol (polski dubbing)
6.0 1995 Idol (polski dubbing)
10.0 1994 Idol (polski dubbing)
6.6 1993 Idol (polski dubbing)
7.6
Psy
1992 Idol (polski dubbing)
7.3 1991 Idol (polski dubbing)
7.1 1991 Idol (polski dubbing)
7.9 1990 Idol (polski dubbing)
7.6 1989 Idol (polski dubbing)
8.1 1988 Idol (polski dubbing)
7.6 1988 Idol (polski dubbing)
7.6 1988 Idol (polski dubbing)
6.3 1987 Idol (polski dubbing)
6.6 1984 Idol (polski dubbing)
6.3 1982 Idol (polski dubbing)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Olaf Lubaszenko filmy Olaf Lubaszenko najlepsze filmy Olaf Lubaszenko zdjęcia Olaf Lubaszenko galeria Olaf Lubaszenko biografia Olaf Lubaszenko nominacje Olaf Lubaszenko nagrody i wyróżnienia Olaf Lubaszenko filmografia Olaf Lubaszenko aktor Olaf Lubaszenko reżyser Olaf Lubaszenko scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.