Odette Annable
Data urodzenia: 1985-05-10
Miejsce urodzenia: Los Angeles, Kalifornia, USA
Stan cywilny: mąż Dave Annable (od 10.10.2010)

Biografia:
Urodzona w 1985 roku, amerykańska aktorka latynoskiego pochodzenia, Odette Yustman zaczęła przygodę z filmem od małej rólki w filmie pt. "Kindergarten Cop" ("Gliniarz w przedszkolu") u boku samego Arnolda Schwarzeneggera. Ukończyła Woodcrest Christian High School w Riverside, w Kaliforni, a w międzyczasie zajmowała się modelingiem i odgrywała małe rólki w takich produkcjach jak: telewizyjny "Remembrance" ("Zatrzymane chwile") czy "Dear God" (Najlepszy kumpel Pana Boga"). Przełomem okazał się dla niej występ w kinowym hicie z 2008 roku pt. "Cloverfield" gdzie zagrała jedną z głównych ról.
8.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Dr Jessica Adams
7.2 2011 Dr Jessica Adams
5.3
I zapadła ciemność
And Soon the Darkness
2010 Dr Jessica Adams
5.8
Nienarodzony
Unborn, The
2009 Dr Jessica Adams
6.8 2008 Dr Jessica Adams
7.6 2007 Dr Jessica Adams
8.2 2006 Dr Jessica Adams
7.8
Bracia i siostry
Brothers & Sisters
2006 Dr Jessica Adams
7.4
Holiday
Holiday, The
2006 Dr Jessica Adams
8.2
Dr House
House M.D.
2004 Dr Jessica Adams
7.3
Pięcioraczki
Quintuplets
2004 Dr Jessica Adams
7.5 2002 Courtney (gościnnie)
6.0
Gliniarz w przedszkolu
Kindergarten Cop
1990 Dr Jessica Adams

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Odette Annable filmy Odette Annable najlepsze filmy Odette Annable zdjęcia Odette Annable galeria Odette Annable biografia Odette Annable nominacje Odette Annable nagrody i wyróżnienia Odette Annable filmografia Odette Annable aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.