Norman Alden
Data urodzenia: 1924-09-13
Miejsce urodzenia: Fort Worth, Teksas, USA
Stan cywilny: żona Sharon Hayden (od 23.04.1966)

Biografia:
Na razie brak danych na temat tej osoby.
7.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.8 1998 Kierowca ciężarówki
7.0 1995 Pan Platt (gościnnie)
5.4
Wagary
Cutting Class
1989 Oficer Fondulac
7.0 1987 (gościnnie)
9.5 1986 Roscoe (gościnnie)
7.0 1986 Neil Patterson (gościnnie)
7.0 1984 (gościnnie)
6.9
Napisała: Morderstwo
Murder, She Wrote
1984 Bart Kapper (gościnnie)
7.7
Drużyna "A"
A-Team, The
1983 Inspektor Ed Maloney / Mickey Stern (gościnnie)
7.1
Hardcastle i McCormick
Hardcastle and McCormick
1983 Deacon Mobley (gościnnie)
6.4 1983 Trener (gościnnie)
7.0 1982 Szeryf Tim Keeler (1983) / Harley Kelton (1984) / Porucznik Manson (1985)
7.0
Cagney i Lacey
Cagney & Lacey
1982 Dan Cobbin (gościnnie)
7.5 1982 król Hussein (1986-1987)
7.6 1981 (gościnnie)
8.2 1981 Al Demato (gościnnie)
6.8 1981 Detektyw Bitterman (gościnnie)
6.6
Dynastia
Dynasty
1981 Strażnik (gościnnie)
7.0
Granica
Borderline
1980 Willie Lambert
6.6 1979 Ernest Melbourne (gościnnie)
6.2 1979 (gościnnie)
8.5 1979 Naczelnik Lacey (gościnnie)
10.0 1978 (gościnnie)
6.2 1978 Coleman (gościnnie)
7.8
Nigdy nie obiecywałem ci ogrodu pełnego róż
I Never Promised You a Rose Garden
1977 McPherson
10.0 1977 Aquaman (głos)
7.7 1977 (gościnnie)
10.0 1976 Profesor Frank Heflin
7.8 1976 L.W. 'Big Daddy' Dawson (gościnnie)
0.0
Fay
1975 Al Cassidy
7.5 1975 Detektyw porucznik Eddie Lasky (gościnnie)
7.2
Starsky i Hutch
Starsky & Hutch
1975 Buddy Owens (gościnnie)
7.5 1975 Barney (gościnnie)
6.6
Planeta małp
Planet of the Apes
1974 Zako (gościnnie)
7.5 1974 Don Slater (gościnnie)
6.8 1974 Roland Eddy (gościnnie)
6.6 1973 Aquaman (głos)
6.0 1973 Aquaman (głos)
7.0 1973 Timmer / Norman Finch (gościnnie)
7.4
Ulice San Francisco
Streets of San Francisco, The
1972 Sierżant Dan Healy / Alizo(gościnnie)
4.9 1972 Horrible Hank Hopkins
6.8 1972 Szeryf Crossman (1973) (gościnnie)
10.0 1971 (gościnnie)
10.0 1969 Chuck McWade (gościnnie)
6.7 1969 (gościnnie)
6.6 1969 Roczak (gościnnie)
6.7
Marcus Welby, lekarz medycyny
Marcus Welby, M.D.
1969 (gościnnie)
10.0 1968 (gościnnie)
6.4 1968 Cameron (gościnnie)
6.9 1968 Charles Baker / John Hardwicke (gościnnie)
8.2 1968 Parker (gościnnie)
7.0
Pierwszy do walki
First to Fight
1967 Sierżant Schmidtmer
7.0
Dobre czasy
Good Times
1967 Warren
10.0 1967 Marshak (gościnnie)
7.2 1967 Travers / Lou Griswold (gościnnie)
6.0 1966 Benton (gościnnie)
6.6 1966 George Collins (gościnnie)
6.1 1966 Lookout (gościnnie)
8.5 1966 Dave McCovey (gościnnie)
9.0 1965 Ben Fancher (gościnnie)
8.5 1965 Sierżant Krebs (gościnnie)
7.4 1965 Jeff Bowden (1967) (gościnnie)
8.4 1965 (gościnnie)
7.5
Ulubiony sport mężczyzn
Man's Favorite Sport?
1964 John Screaming Eagle
10.0 1963 Carlton Owens (gościnnie)
10.0 1963 Jim Barton (gościnnie)
10.0 1962 (gościnnie)
8.5 1962 Szeregowy Buford (gościnnie)
7.0 1961 Dr Charlie Troy (gościnnie)
5.9 1960 Tom Strongbow / Hank (gościnnie)
8.0 1960 Tom Williams (1970-1971)
7.8 1959 Mitch / Devil (gościnnie)
10.0 1959 Pulaski
10.0 1959 (gościnnie)
8.3
Nietykalni
Untouchables, The
1959 Barry Carlton (gościnnie)
7.4 1959 Robie (gościnnie)
10.0 1958 (gościnnie)
7.8 1958 (gościnnie)
6.8 1958 Rene (gościnnie)
10.0 1958 (gościnnie)
8.5 1957 Mike (gościnnie)
10.0 1956 Pierre Manelli (gościnnie)
7.4 1955 Purlie Loftus (gościnnie)
5.5 1955 Johnny Ringo (1961)
8.6
Przygody Rin Tin Tina
Adventures of Rin Tin Tin, The
1954 Czarny Szpon (gościnnie)
7.0 1950 (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Norman Alden filmy Norman Alden najlepsze filmy Norman Alden zdjęcia Norman Alden galeria Norman Alden biografia Norman Alden nominacje Norman Alden nagrody i wyróżnienia Norman Alden filmografia Norman Alden aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.