Noel Gugliemi
Data urodzenia: 1970-01-01
Miejsce urodzenia: Santa Monica, Kalifornia, USA

Biografia:
Noel urodził się w Rio Piedras w Puerto Rico. Jego matka była w połowie meksykanką, w połowie puertoricanką, ojciec natomiast był Włochem. Kiedy miał dwa lata jego rodzina przeprowadziła się do Kalifornii, do Orange County. Kiedy miał trzynaście lat ojciec wraz z sąsiadem wypłynął jachtem podróżować po świecie- matka postanowiła zostawić nastoletniego syna z przyjaciółmi i popłynąć razem z mężem. Sądziła, że jej synowi nic się nie stanie, jednak dla młodego chłopaka życie stało się trudne. Nie mając domu ani wsparcia rodziców wpadł w złe towarzystwo i zadał się z gangami. Szczęśliwie przyjaciółka rodziców próbowała zostać aktorką i namówiła go, aby wraz z nią zapisał się na zajęcia w szkole aktorskiej. Noel stał się klasowym clownem- rozśmieszał wszystkich kolegów i nauczycieli. Okazało się, że ma naturalny talent i szybko został zauważony przez lokalnego producenta- jako piętnastolatek wystąpił w reklamie Taco Bell. Od tamtej pory wystąpił w licznych reklamówkach i małych rólkach w programach i serialach telewizyjnych. Wystąpił między innymi w małych rólkach w „Dniu Próby” (z Denzelem Washingtonem), „Bruce Wszechmogącym” (z Jimem Careyem), w „SWAT” (z Samuelem L. Jacksonem), ale najbardziej znany jest z roli Hektora w „Szybkich i wściekłych”. Ostatnie lata były dla niego bardzo pracowite- występuje w coraz liczniejszych filmach grając coraz większe role i współpracując z kolejnymi cenionymi aktorami. Znany jest także z programu „Cruzin TV”, gdzie prezentuje samochody, spotyka się ze znanymi muzykami i ludźmi związanymi z modą. Program nadawany jest w południowo-kalifornijskiej telewizji i ogląda go blisko 2,7 miliona widzów- osiągnął pierwsze miejsce w notowaniach już po 3 tygodniach nadawania. Udzielił również głosu jednemu z bohaterów gry Grand Teft Auto San Andres. Jednak Noel nie spoczywa na laurach- ma wiele planów aktorskich i producenckich- ma nadzieję, że nadal będzie wyrabiał sobie markę w Hollywood i jest przygotowany na wszystko co ma się wydarzyć.
6.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.5 2011 Rex
0.0 2011 Członek gangu (gościnnie)
0.0 2011 Członek gangu (gościnnie)
0.0 2011 Członek gangu (gościnnie)
0.0 2010 Członek gangu (gościnnie)
6.0
Nasze wielkie rodzinne wesele
Our Family Wedding
2010 Członek gangu (gościnnie)
0.0 2010 Członek gangu (gościnnie)
7.8 2010 Felipe (gościnnie)
7.8
Żywe trupy
Walking Dead, The
2010 Felipe (gościnnie)
6.3 2009 Członek gangu (gościnnie)
6.9
Solista
Soloist, The
2009 Członek gangu (gościnnie)
4.2
Czerwone piaski
Red Sands
2009 Członek gangu (gościnnie)
0.0
Droga smierci
Camino de Muerte
2009 Członek gangu (gościnnie)
6.3 2009 Członek gangu (gościnnie)
7.5
Gra pozorów
Dark Blue
2009 Członek gangu (gościnnie)
7.8
Mentalista
The Mentalist
2008 Kevin Cintron (gościnnie)
7.8
Tajniacy
Handler, The
2003 Członek gangu (gościnnie)
7.5 2002 Jose Alverez (gościnnie)
6.9
Wydział kryminalny
Robbery Homicide Division
2002 Członek gangu (gościnnie)
7.3 2002 Rico Dominguez (2005) (gościnnie)
6.6
Prawie doskonali
Less Than Perfect
2002 Członek gangu (gościnnie)
8.2
Świat gliniarzy
Shield, The
2002 Członek gangu (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Członek gangu (gościnnie)
7.5
Szybcy i wściekli
Fast and the Furious, The
2001 Członek gangu (gościnnie)
5.8
Zwierzak
Animal, The
2001 Członek gangu (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 David Ramirez (2001) (gościnnie)
7.2
Luzik Guzik
Get Real
1999 Członek gangu (gościnnie)
7.6 1999 Członek gangu (gościnnie)
7.2
Buffy: Postrach wampirów
Buffy the Vampire Slayer
1997 Członek gangu (gościnnie)
7.8
Z Archiwum X
The X Files
1993 Członek gangu (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Noel Gugliemi filmy Noel Gugliemi najlepsze filmy Noel Gugliemi zdjęcia Noel Gugliemi galeria Noel Gugliemi biografia Noel Gugliemi nominacje Noel Gugliemi nagrody i wyróżnienia Noel Gugliemi filmografia Noel Gugliemi aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.