Noah Huntley
Data urodzenia: 1974-09-07
Miejsce urodzenia: Anglia, Wielka Brytania

Biografia:
Mając 15 lat dostał rolę Jamesa w seriaqlu TV-BBC "Zaczarowany ogród Tomka"(1989)Christine Secombe.Ta postać,którą zagrał na małym ekranie,odtworzył ponownie dziesięć lat potem w wersji kinowej(1999) reżyserowanej przez Willarda Caroll'a.Po udziale w miniserialu TV "Nice Town"(1992) spodobał się w roli Luke'a McAllistera w serialu TV "Emmerdale Farm"(1993-95).Na dużym ekranie pojawił się w amerykańskiej produkcji "Ukryty wymiar"(1997).W latach 1998-99 zagrał Michael'a Dillona w serialu TV "Dram Team".Pewnym wyzwaniem była dla niego postać 21-letniego Stone'a Alexandra, będącego na Ziemi narzędziem w rękach Szatana w chrześcijańskim filmie "Megiddo:Omega Code 2"(2001). Wystąpił w roli Marka w filmie "28 dni później"(2002)Danny'ego Boyle'a.
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Król Magnus
6.6
Królewna Śnieżka i Łowca
Snow White and the Huntsman
2012 Król Magnus
0.0 2011 Król Magnus
7.0
Szczyt
Summit, The
2008 Król Magnus
0.0 2006 Król Magnus
7.2
Szpital Holby City
Holby City
1999 Król Magnus
7.4
Ukryty wymiar
Event Horizon
1997 Król Magnus
8.4 1997 Król Magnus
7.9
Morderstwa w Midsomer
Midsomer Murders
1997 Król Magnus
6.0 1997 Król Magnus
7.0
Dolina Moonacre
Moonacre
1994 Król Magnus
7.3
Strzelające gwiazdy
Shooting Stars
1993 Król Magnus
9.0 1992 Król Magnus
0.0 1989 Król Magnus
0.0 1989 Król Magnus
8.5 1988 Król Magnus

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Noah Huntley filmy Noah Huntley najlepsze filmy Noah Huntley zdjęcia Noah Huntley galeria Noah Huntley biografia Noah Huntley nominacje Noah Huntley nagrody i wyróżnienia Noah Huntley filmografia Noah Huntley aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.