Noah Emmerich
Data urodzenia: 1965-02-27
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: żona Melissa Fitzgerald (28.11.1998 - 2003, rozwód)

Biografia:
Noah Emmerich urodził się i wychował w Nowym Jorku. Studiował na Uniwersytecie w Yale, gdzie śpiewał w zespole a capella "Spizzwinks". Uczęszcał do NYU Film School, gdzie napisał i wyreżyserował swój pierwszy nagrodzony film: "The Painter". Sława przyszła wraz filmami,: "Beautiful Girls" (1996) i "The Truman Show" (1998). W środowisku aktorskim jest podziwiany za subtelny realizm, głebokie zrozumienie i emocjonalną samoświadomość kreowanych przez siebie postaci. Jest właścicielem firmy produkcyjnej Sandbox Entertainment. Jego starszym bratem jest znany scenarzysta - Toby Emmerich.
7.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.3 2011 Roderick Brody (gościnnie)
6.6 2010 Roderick Brody (gościnnie)
7.8 2010 Dr Edwin Jenner (gościnnie)
1.0 2010 Roderick Brody (gościnnie)
7.8
Żywe trupy
Walking Dead, The
2010 Dr Edwin Jenner (gościnnie)
7.9
Białe kołnierzyki
White Collar
2009 Garrett Fowler (gościnnie)
7.7
Bez granic
Beyond Borders
2003 Roderick Brody (gościnnie)
7.5 2002 Roderick Brody (gościnnie)
7.2
Szyfry wojny
Windtalkers
2002 Roderick Brody (gościnnie)
7.7 2000 Roderick Brody (gościnnie)
6.6
Wariatka z Alabamy
Crazy in Alabama
1999 Roderick Brody (gościnnie)
7.3
Prawo i bezprawie
Law & Order: Special Victims Unit
1999 Roderick Brody (gościnnie)
7.2
Piękne dziewczyny
Beautiful Girls
1996 Roderick Brody (gościnnie)
7.6 1993 Roderick Brody (gościnnie)
10.0 1992 Roderick Brody (gościnnie)
6.7 1992 Roderick Brody (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Noah Emmerich filmy Noah Emmerich najlepsze filmy Noah Emmerich zdjęcia Noah Emmerich galeria Noah Emmerich biografia Noah Emmerich nominacje Noah Emmerich nagrody i wyróżnienia Noah Emmerich filmografia Noah Emmerich aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.