Nina Siemaszko
Data urodzenia: 1970-07-14
Miejsce urodzenia: Chicago, Illinois, USA

Biografia:
Jej bratem jest również aktor, Casey Siemaszko. Drugi brat pięknej i drobnej aktorki, Corky Siemaszko jest reporterem w " New York Daily News ". Nina, jak wskazuje jej nazwisko, ma polskie korzenie. Po zdaniu matury zaczęła występowac w telewizji, grać w serialach, później w filmach. Jej ekranowym debiutem była rola Karen Lundahl w filmie " One More Saturday Night " (1986). Aktorka nie boi się występować w śmiałych scenach erotycznych, ale też nie ma powodu do wstydu. Przykładem jest jej role w " Wild Orchid 2: Two Shades of Blue" czy w "Red Shoe Diaries". Na pewno jeszcze o niej usłyszymy.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2009 Kate Carlson (gościnnie)
7.7
Prywatna praktyka
Private Practice
2007 Kate Carlson (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Kate Carlson (gościnnie)
8.0
Dowody zbrodni
Cold Case
2003 Kate Carlson (gościnnie)
7.7
Bez śladu
Without a Trace
2002 Kate Carlson (gościnnie)
8.0 2001 Kate Carlson (gościnnie)
7.8
Obrońca
Guardian, The
2001 Kate Carlson (gościnnie)
7.8
Partnerki
Huntress, The
2000 Kate Carlson (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Linley Parker (gościnnie)
7.4
Jakub kłamca
Jakob the Liar
1999 Kate Carlson (gościnnie)
5.5 1999 Kate Carlson (gościnnie)
7.6
Prezydencki poker
West Wing, The
1999 Kate Carlson (gościnnie)
6.9
Potyczki Amy
Judging Amy
1999 Kate Carlson (gościnnie)
6.6
Redakcja sportowa
Sports Night
1998 Kate Carlson (gościnnie)
8.8 1998 Kate Carlson (gościnnie)
7.7
Pokerowa zagrywka
Suicide Kings
1997 Kate Carlson (gościnnie)
8.0
Zemsta adwokata
Power of Attorney
1995 Kate Carlson (gościnnie)
6.0 1994 Kate Carlson (gościnnie)
6.9
Szpital Dobrej Nadziei
Chicago Hope
1994 Kate Carlson (gościnnie)
8.1
Święty z fortu Waszyngtona
Saint of Fort Washington, The
1993 Kate Carlson (gościnnie)
7.6 1993 Kate Carlson (gościnnie)
6.9 1992 Kate Carlson (gościnnie)
6.1
Droga do domu
Lost Angels
1989 Kate Carlson (gościnnie)
8.8
Na południe od Brazos
Lonesome Dove
1989 Kate Carlson (gościnnie)
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Kate Carlson (gościnnie)
0.0

0 Kate Carlson (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Nina Siemaszko filmy Nina Siemaszko najlepsze filmy Nina Siemaszko zdjęcia Nina Siemaszko galeria Nina Siemaszko biografia Nina Siemaszko nominacje Nina Siemaszko nagrody i wyróżnienia Nina Siemaszko filmografia Nina Siemaszko aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.