Neal McDonough
Data urodzenia: 1966-02-23
Miejsce urodzenia: Dorchester, Massachusetts, USA
Stan cywilny: żona Ruvé Robertson (od 01.12.2003), 4 dzieci: Morgan (ur. 2005), Catherine Maggie (ur. 14.05.2007), London Jane (ur. 11.01.2010) i Clover Elizabeth (ur. 15.08.2011)

Biografia:
Neal McDonough uczęszczał do the London Academy of Dramatic Arts and Sciences. Występował w teatrze w takich sztukach jak 'Cheap Talk', 'Foreigner', 'As You Like It', 'Rivals', 'A Midsummer Night's Dream', 'Bald Soprano', i 'Waiting for Lefty'. W 1991 otrzymał nagrodę dla najlepszego aktora dramatycznego za rolę w "Away Alone". Neal pojawiał się w epizodach w wielu serialach, między innymi w "The Client" czy "NYPD Blue". Jednak do największych osiągnieć należy rola porucznika Lynna Comptona w głośnej telewizyjnej produkcji Stevena Spielberga "Band of Brothers". Reżyser zaproponował mu także rolę oficera Fletchera w filmie "Raport mniejszości" [02].
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Dave Williams
6.3
Captain America: Pierwsze starcie
Captain America: The First Avenger
2011 Dave Williams
8.0 2010 Dave Williams
4.9
Street Fighter: Legenda Chun-Li
Street Fighter: The Legend of Chun-Li
2009 Dave Williams
8.0
Podróżnik
Traveler
2007 Dave Williams
7.4 2007 Dave Williams
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Dave Williams
7.9
Misja: epidemia
Medical Investigation
2004 Dave Williams
7.6
Puls miasta
Boomtown
2002 Dave Williams
8.7
Kompania braci
Band of Brothers
2001 Porucznik Lynn 'Buck' Compton Compton
7.7
Ściśle tajne
UC: Undercover
2001 Dave Williams
6.9
Drapieżcy
Ravenous
1999 Dave Williams
7.8
Brygada ratunkowa
Third Watch
1999 Dave Williams
6.9
Stan wyjątkowy
Martial Law
1998 Dave Williams
6.8
Ja się zastrzelę
Just Shoot Me!
1997 Dave Williams
6.8 1996 Dave Williams
9.0 1996 Dave Williams
7.8
Portret zabójcy
Profiler
1996 Dave Williams
7.0
Trzy życzenia
Three Wishes
1995 Dave Williams
8.6
Morderstwo
Murder One
1995 Dave Williams
6.1
Klient
Client, The
1995 Dave Williams
7.9 1995 Dave Williams
7.0 1995 Dave Williams
6.1
Anioły na boisku
Angels in the Outfield
1994 Dave Williams
7.1 1994 Dave Williams
8.6 1994 Dave Williams
7.6 1993 Dave Williams
7.8
Z Archiwum X
The X Files
1993 Robert Comer (gościnnie)
7.6
Zagubiony w czasie
Quantum Leap
1989 Dave Williams
5.8 1988 Dave Williams
7.2 1988 Dave Williams

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Neal McDonough filmy Neal McDonough najlepsze filmy Neal McDonough zdjęcia Neal McDonough galeria Neal McDonough biografia Neal McDonough nominacje Neal McDonough nagrody i wyróżnienia Neal McDonough filmografia Neal McDonough aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.