Natalie Portman
Data urodzenia: 1981-06-09
Miejsce urodzenia: Jerozolima, Izrael

Biografia:
Natalie Portman urodziła się w Izraelu a do Stanów Zjednoczonych przeniosła się wraz z rodziną, kiedy miała 3 lata. Od dzieciństwa interesowała się aktorstwem. Zanim jednak zagrała po raz pierwszy filmie przez kilka lat pracowała jako modelka. Na dużym ekranie zadebiutowała w 1994 r. rolą w głośnym obrazie Luca Bessona "Leon zawodowiec". Stworzyła tam doskonałą kreację Matyldy, za którą zebrała rewelacyjne recenzje i stała się gwiazdą. Od tamtej pory jej kariera rozwija się w bardzo szybkim tempie. W przeciągu kilku lat zagrała u boku takich sław jak Robert De Niro, Al Pacino, Julia Roberts, czy Woody Allen. Natalie Portman jest wegetarianką i interesuje się sportem, literaturą i muzyką.
8.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
6.6
Zakochany Nowy Jork (2009)
New York, I Love You

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Darcy (głos) (gościnnie)
6.6 2011 Darcy (głos) (gościnnie)
6.5
Sex Story
No Strings Attached
2011 Darcy (głos) (gościnnie)
7.1 2010 Darcy (głos) (gościnnie)
8.0
Czarny łabędź
Black Swan
2010 Darcy (głos) (gościnnie)
6.6
Zakochany Nowy Jork
New York, I Love You
2009 Darcy (głos) (gościnnie)
7.0
Miłość i inne komplikacje
Love and Other Impossible Pursuits
2009 Darcy (głos) (gościnnie)
7.7
Bracia
Brothers
2009 Darcy (głos) (gościnnie)
7.9 2001 Darcy (głos) (gościnnie)
7.2
Gdzie serce twoje
Where The Heart Is
2000 Darcy (głos) (gościnnie)
7.4
Herkules
Hercules: The Animated Series
1998 Darcy (głos) (gościnnie)
8.5 1998 Darcy (głos) (gościnnie)
6.4 1997 Darcy (głos) (gościnnie)
7.2
Piękne dziewczyny
Beautiful Girls
1996 Darcy (głos) (gościnnie)
8.2
Gorączka
Heat
1995 Darcy (głos) (gościnnie)
8.4 1994 Darcy (głos) (gościnnie)
6.1 1994 Darcy (głos) (gościnnie)
8.0
Simpsonowie
The Simpsons
1989 Darcy (głos) (gościnnie)
7.4
Ulica Sezamkowa
Sesame Street
1969 Darcy (głos) (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Natalie Portman filmy Natalie Portman najlepsze filmy Natalie Portman zdjęcia Natalie Portman galeria Natalie Portman biografia Natalie Portman nominacje Natalie Portman nagrody i wyróżnienia Natalie Portman filmografia Natalie Portman aktor Natalie Portman reżyser Natalie Portman scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.