Naomi Watts
Data urodzenia: 1968-09-28
Miejsce urodzenia: Shoreham, Anglia, Wielka Brytania

Biografia:
Naomi Watts zapragnęła zostać aktorką kiedy jako 12-latka obejrzała film "Sława". Za zgodą mamy wzięła udział w castingu do reklamy bikini, lecz na niewysoką, kościstą blondynkę nikt nie zwrócił uwagi. Podczas tego castingu zaprzyjaźniła się z rudowłosą dziewczyną, która zaproponowała Naomi by razem wróciły do domu. Tak rozpoczęła się trwająca do dziś przyjaźń Watts z Nicole Kidman. W 1991 roku obie zagrały w filmie "Randka na przerwie". Nicole dostała jedną z głównych ról, Naomi stanowiła tylko tło. Kiedy Kidman przeprowadziła się do Ameryki, a jej kariera nabrała rozpędu, dla Watts przeprowadzka do Hollywood była początkiem wspinania się po drabinie sukcesu. Po przyjeździe do Los Angeles w 1993 roku, Naomi grała w podrzędnych filmach, które nie zdobywały pozytywnych opinii. Sytuacja zmieniła się za sprawą filmu Davida Lyncha "Mulholland Drive" gdzie zagrała główną rolę. Następnie wystąpiła w remakach japońskich horrorów "Ring" i "Ring 2", które wyniosły ją do czołówki hollywoodzkich gwiazd. Kolejnym przełomowym dla Naomi filmem było "21 gramów" w reżyserii Alejandro Gonzáleza I?árritu. Za rolę w tym filmie została nominowana do Oscara i nagrody BAFTA. Rola w "King Kongu" to kolejny dowód, że gwiazda trafiła do grona najpopularniejszych aktorów Hollywood.
7.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
4.8 2013
0.0 2012
7.4
Niemożliwe
Lo Imposible
2012 Maria
9.0 2011
6.3
Dom snów
Dream House
2011 Ann Patterson
6.5
The International
International, The
2009 Eleanor Whitman
7.8
Lunatycy
Sleepwalkers
1997 Kate Russell
5.6
Przedstawienie
Matinee
1993 Starlet
8.3 1992 (gościnnie) (ona sama)
7.8 1991 Frances Heffernan

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Naomi Watts filmy Naomi Watts najlepsze filmy Naomi Watts zdjęcia Naomi Watts galeria Naomi Watts biografia Naomi Watts nominacje Naomi Watts nagrody i wyróżnienia Naomi Watts filmografia Naomi Watts aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.