Nancy Travis
Data urodzenia: 1961-09-21
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Stan cywilny: mąż Robert N. Fried (od 1994), 2 synów: Benjamin (ur. 1998) i Jeremy (ur. 2001)

Biografia:
Studiowała dramat na nowojorskim Uniwersytecie. Pierwsze doświadczenie aktorskie zdobyła na nowojorskiej scenie Amerykańskiego Żydowkiego Teatru w przedstawieniu "Brighton Beach Memoirs". Swój najlepszy okres przeżywała na dużym ekranie w 1987 roku w komedii Leonarda Nimoya ''Trzech mężczyzn i dziecko'', zagrała także w jej kontynuacji ''Trzech mężczyzn i mała dama'' z 1990 roku. W produkcjach kinowych miała swoje większe chwile, np. u boku Mela Gibsona w filmie ''Air America '' [1990], w thrillerze ''Wydział wewnętrzny'' [1990] w roli żony Andy'ego Garcii, jako Lucille w komedii kryminalnej ''Włącz się do gry'' [1995] Jacka Barana czy w roli Lorraine Franklin w komedii ''Bogus'' [1996] z Whoopi Goldberg i Gérardem Depardieu. Jednak występowała bez przerwy w telewizji, starając się zrównoważyć brak ciekawych ofert kinowych częstymi występami na scenie teatralnej. Teatr to jeszcze jej młodzieńcza pasja, swego czasu założyła nawet grupę teatralną o wdzięcznej nazwie Nagie Anioły w produkcji Franka Pugliese'a "Aven-U Boys" czy "King of Con necticut" z Francis McDormand. Od 1994 roku szczęśliwa żona producenta filmowego Roberta N. Frieda, zrezygnowała już chyba z marzeń o powrocie do aktorskiej pierwszej ligii.
7.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.8 2011 Emmeline "Pani H" Hattenbarger (gościnnie)
5.6
Terapia domowa
Bill Engvall Show, The
2007 Alison (gościnnie)
8.1
Jak poznałem waszą matkę
How I Met Your Mother
2005 Cheryl (gościnnie)
7.4
Wzór
Numb3rs
2005 Alison (gościnnie)
7.5 2005 Alison (gościnnie)
7.9
Chirurdzy
Grey's Anatomy
2005 Alison (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Dr Mary Wagner (gościnnie)
7.4
Czerwona róża
Rose Red
2002 Alison (gościnnie)
10.0 1999 Alison (gościnnie)
6.2
Dzika rodzina Thornberrych
Wild Thornberrys, The
1998 Alison (gościnnie)
6.9 1998 Alison (gościnnie)
7.4
Pistolet
Gun
1997 Alison (gościnnie)
6.2 1996 Alison (gościnnie)
6.3
Włącz się do gry
Destiny Turns on the Radio
1995 Alison (gościnnie)
7.0 1995 Alison (gościnnie)
8.0 1995 Alison (gościnnie)
8.6 1994 Alison (gościnnie)
7.0
Zaginiona bez śladu
Vanishing, The
1993 Alison (gościnnie)
7.9
Upadłe anioły
Fallen Angels
1993 Alison (gościnnie)
7.9 1992 Alison (gościnnie)
6.8
Odszedł bez słowa
Passed Away
1992 Alison (gościnnie)
6.8 1990 Alison (gościnnie)
7.3
Wydział wewnętrzny
Internal Affairs
1990 Alison (gościnnie)
6.3
Trzech mężczyzn i dziecko
3 Men and a Baby
1987 Alison (gościnnie)
6.0 1986 Alison (gościnnie)
7.7
Opowieści z ciemnej strony
Tales from the Darkside
1984 Alison (gościnnie)
10.0 1972 Alison (gościnnie)
0.0

0 Alison (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Nancy Travis filmy Nancy Travis najlepsze filmy Nancy Travis zdjęcia Nancy Travis galeria Nancy Travis biografia Nancy Travis nominacje Nancy Travis nagrody i wyróżnienia Nancy Travis filmografia Nancy Travis aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.