Minnie Driver
Data urodzenia: 1970-01-31
Miejsce urodzenia: Londyn, Anglia, Wielka Brytania

Biografia:
Podbiła amerykańską publiczność jako "Benny" Hogan w "Kręgu przyjaciół"(1995) Pata O'Connora. Zagrała tam dziewczynę z małego miasteczka, która wyjeżdża na studia do Dublina i wkraczając w dorosłe życie, uczy się przyjaźni i miłości. Dzięki tej roli Driver zwróciła na siebie uwagę producentów hollywoodzkich. Pojawiła się w jednym z serii filmów o Jamesie Bondzie, "Golden Eye"(1995), a następnie została zaangażowana do udziału w "Big Night"(1996) oraz "Uśpionych"(1996) Barry'ego Levinsona, gdzie partnerowali jej Brad Pitt, Robert De Niro i Jason Patric Zanim poświęciła się całkowicie karierze aktorskiej, występowała w londyńskich klubach jako piosenkarka i gitarzystka jazzowa.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.0 2010 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
6.6 2010 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.8
Współczesna rodzina
Modern Family
2009 Valerie (gościnnie)
7.6 2007 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
8.0 2007 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
6.8
Wróć do mnie
Return to Me
2000 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
5.7 2000 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.2
Idealny mąż
Ideal Husband, An
1999 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
6.2
Powódź
Hard Rain
1998 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.4 1998 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.7
Will i Grace
Will & Grace
1998 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
8.2
Buntownik z wyboru
Good Will Hunting
1997 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
6.9
Zabijanie na śniadanie
Grosse Pointe Blank
1997 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
8.2
Księżniczka Mononoke
Mononoke-hime
1997 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
5.5 1997 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
8.0
Uśpieni
Sleepers
1996 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.3 1995 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
0.0 1995 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
9.4 1994 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
9.1 1994 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
0.0 1993 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.0 1993 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.8
Z Archiwum X
The X Files
1993 Widz w kinie (gościnnie) (niewymieniony w czołówce)
8.0
Absolutnie fantastyczne
Absolutely Fabulous
1992 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.0 1992 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.8 1991 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.0 1991 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.9 1986 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio
7.4
Na sygnale
Casualty
1986 Widz w kinie (gościnnie) (niewymienio

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Minnie Driver filmy Minnie Driver najlepsze filmy Minnie Driver zdjęcia Minnie Driver galeria Minnie Driver biografia Minnie Driver nominacje Minnie Driver nagrody i wyróżnienia Minnie Driver filmografia Minnie Driver aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.