Miguel Ferrer
Data urodzenia: 1955-02-07
Miejsce urodzenia: Santa Monica, Kalifornia, USA
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Leilani Sarelle (1991 - 2003, rozwód), synowie: Lucas (ur. 1993) i Rafael (ur. 1996); 2. Lori Weintraub (od 02.09.2005)

Biografia:
Miguel Ferrer urodził się 7 lutego 1955 roku w Santa Monica jako najstarsze dziecko znakomitego portorykańskiego aktora Jose Ferrera oraz amerykańskiej piosenkarki Rosemary Clooney. Swoją karierę filmową rozpoczął na początku lat 80-tych, grając gościnnie w pojedynczych odcinkach kilku seriali telewizyjnych ("Magnum", "Posterunek przy Hill Street" i inne). W 1983 dostał niewielką rólkę w filmie- zagrał kelnera w "The Man Who Wasn't There". Większą rolę dostał dopiero w kultowym filmie "RoboCop" (1987). Później dostawał coraz ważniejszych propozycji filmowych, grając często charakterystyczne role czarnych charakterów ze specyficznym poczuciem humoru. Swój talent zaprezentował także m.in. w serialach "Twin Peaks" (wspaniała rola cynicznego agenta FBI, Alberta Rosenfielda) i "Crossing Jordan" oraz filmie Stevena Soderbergha "Traffic" (2000).
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł
7.6
Jordan (2001)
Crossing Jordan

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2011 Andre Zeller (gościnnie)
6.1 2011 Andre Zeller (gościnnie)
8.0 2010 Andre Zeller (gościnnie)
7.7 2009 Andre Zeller (gościnnie)
7.8
Magia kłamstwa
Lie to Me
2009 Agent FBI Bill Steele (gościnnie)
6.8 2007 Andre Zeller (gościnnie)
7.9
Świry
Psych
2006 Andre Zeller (gościnnie)
7.2 2005 Andre Zeller (gościnnie)
7.6
Amerykański tata
American Dad!
2005 Andre Zeller (gościnnie)
7.7
Gotowe na wszystko
Desperate Housewives
2004 Andre Zeller (gościnnie)
8.5 2003 Andre Zeller (gościnnie)
7.6
Jordan
Crossing Jordan
2001 Andre Zeller (gościnnie)
8.2
Niesamowite opowieści
Night Visions
2001 Andre Zeller (gościnnie)
7.4
Prawo i porządek: Zbrodniczy zamiar
Law & Order: Criminal Intent
2001 Andre Zeller (gościnnie)
7.3
Przygody Jackie Chana
Jackie Chan Adventures
2000 Andre Zeller (gościnnie)
7.5
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas
CSI: Crime Scene Investigation
2000 Obrońca adwokat Whitten (gościnnie)
9.5 1998 Andre Zeller (gościnnie)
7.3
Lśnienie
Shining, The
1997 Andre Zeller (gościnnie)
7.3
Zniknięcie Garcia Lorca
Disappearance of Garcia Lorca, The
1996 Andre Zeller (gościnnie)
8.1 1996 Andre Zeller (gościnnie)
7.6
Trzecia planeta od słońca
3rd Rock from the Sun
1996 Andre Zeller (gościnnie)
7.5
Bastion
Stand, The
1994 Andre Zeller (gościnnie)
6.1
Kryptonim Nina
Point of no Return
1993 Andre Zeller (gościnnie)
7.9
Upadłe anioły
Fallen Angels
1993 Andre Zeller (gościnnie)
7.4
Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną
Twin Peaks: Fire Walk with Me
1992 Andre Zeller (gościnnie)
7.4
Na antenie
On the Air
1992 Andre Zeller (gościnnie)
7.5
Odwet
Revenge
1990 Andre Zeller (gościnnie)
8.4 1990 Agent FBI, Albert Rosenfield
7.9
Wojny narkotykowe - Camarena
Drug Wars: The Camarena Story
1990 Andre Zeller (gościnnie)
7.5 1990 Andre Zeller (gościnnie)
10.0 1990 Andre Zeller (gościnnie)
8.4 1990 Andre Zeller (gościnnie)
7.6
Opowieści z krypty
Tales from the Crypt
1989 Andre Zeller (gościnnie)
5.5 1987 Andre Zeller (gościnnie)
7.0 1987 Andre Zeller (gościnnie)
6.3 1983 Andre Zeller (gościnnie)
6.2 1982 Andre Zeller (gościnnie)
7.0
Cagney i Lacey
Cagney & Lacey
1982 Andre Zeller (gościnnie)
7.1
Posterunek przy Hill Street
Hill Street Blues
1981 Andre Zeller (gościnnie)
7.3
Magnum
Magnum, P.I.
1980 Andre Zeller (gościnnie)
6.2 1979 Andre Zeller (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Miguel Ferrer filmy Miguel Ferrer najlepsze filmy Miguel Ferrer zdjęcia Miguel Ferrer galeria Miguel Ferrer biografia Miguel Ferrer nominacje Miguel Ferrer nagrody i wyróżnienia Miguel Ferrer filmografia Miguel Ferrer aktor Miguel Ferrer reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.