Michał Żebrowski
Data urodzenia: 1972-06-17
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska
Stan cywilny: żona Aleksandra Adamczyk (od 20.06.2009), syn Franciszek (ur. 30.03.2010)

Biografia:
Michał Żebrowski urodził się 17 VI 1972r. w Warszawie. Ukończył XI Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Reja a następnie studiował w warszawskiej Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej, oczywiście na wydziale aktorskim. Ukończył ją w 1995r. Po raz pierwszy na ekranie pojawił się w 1993r. w dramacie Feliksa Falka ,,Samowolka''. Jego debiut tetralny to rok 1994 i sztuka ,,Miłość i gniew'' Johna Osborne'a w reżyserii Mariusza Benoit. Michał zagrał tam Jimmy'ego Portera. Michał Żebrowski gra w kinie i na scenach teatrów.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.4 2013 Major Henryk Sucharski
7.0 2012 Jacek Olszewski
6.9 2012
5.4 2011 Premier Władysław Grabski
0.0 2011
4.8 2009 Turjag Huncaga
5.4 2004 Ziemowit
5.3 2002 Geralt
7.2 2002 (gościnnie) (on sam)
3.8 2001 Geralt z Rivii
7.3 2000 Jan Skrzetuski
6.2 1999 Tadeusz Soplica
6.9 1997 Janusz Myszyński

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Michał Żebrowski filmy Michał Żebrowski najlepsze filmy Michał Żebrowski zdjęcia Michał Żebrowski galeria Michał Żebrowski biografia Michał Żebrowski nominacje Michał Żebrowski nagrody i wyróżnienia Michał Żebrowski filmografia Michał Żebrowski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.